Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο εξαιτίας σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο εξαιτίας σαλμονέλας Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Ο ΕΦΕΤ έπειτα από έλεγχο, εντόπισε σαλμονέλα σε συσκευασία κατεψυγμένου φιλέτου κοτόπουλου.

Πρόκειται για προϊόν της ίδιας εταιρείας με το κατεψυγμένο μπιφτέκι κοτόπουλου που ανακλήθηκε επίσης για σαλμονέλα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ», με ημερομηνία παραγωγής: 30.10.2024 και ημερομηνία ανάλωσης 30.10.2025, που παράγεται από την επιχείρηση ”ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ” και σε συνεργασία με τo Εργαστήριo Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο εξαιτίας σαλμονέλας Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ελλάδα / Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ανακοίνωση για το θέμα των καμερών και του καταγραφικού κυκλώματος στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρίας Interstar
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ