«Ο κ. Φλωρίδης συναγωνίζεται τον Δράκοντα»: Επιφυλάξεις για τα μέτρα κατά της βίας ανηλίκων 

«Ο κ. Φλωρίδης συναγωνίζεται τον Δράκοντα»: Επιφυλάξεις για τα μέτρα κατά της βίας ανηλίκων  Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά της βίας ανηλίκων είναι απαράδεκτα, «ο κ. Φλωρίδης συναγωνίζεται τον Δράκοντα», δηλώνει ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνουν αυστηρότερες ποινές για γονείς και κηδεμόνες και μια νέα εφαρμογή τύπου panic button, υπό τον τίτλο safe youth.

Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο Mega για την αυστηροποίηση των ποινών και υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί. 

«Το Ποινικό Δίκαιο αφορά όλο τον κόσμο. Παλιά υπήρχε έναν νομοθέτης που τον έλεγαν Δράκοντα. Αυτός έβαλε πολλούς σκληρούς ποινικά μέτρα. Τώρα ο κ. Φλωρίδης συναγωνίζεται τον Δράκοντα. Πήγαμε στο άλλο άκρο, το να βάζουμε φυλακή τους ανηλίκους κάτω από 15. Με τον ισχύοντα νόμο, από 12-15 ετών ο ανήλικος έχει ποινικό ανεύθυνο, δεν του επιβάλλεις ποινή. Οι μόνες φυλακές που υπάρχουν ανηλίκους είναι στον Βόλο και εκεί βρίσκονται με άλλα παιδιά 16-17 ετών και με ενηλίκους, και υπάρχουν καταγγελίες μέχρι και για βιασμούς. Αυτό είναι το δόγμα του κ. Φλωρίδη. Πρέπει να αντιμετωπίσεις διαφορετικά τον ανήλικο από τον ενήλικο, πρέπει να του δώσεις ευκαιρίες. Η νομοθεσία αυτή είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να γίνει μία υπαίθρια φυλακή όπως οραματίζεται ο κ. Φλωρίδης. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας πολιτικός του διαμετρήματος του κ. Μητσοτάκη έχει όραμα να κάνει όλη την Ελλάδα υπαίθρια φυλακή. Έχω σταθεί στον Κ. Μητσοτάκη γιατί ήμουν δικηγόρος του, και μου έριχναν λάσπη αλλά τώρα κάνει λάθος».

Στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε και η κλινική ψυχολόγος και Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Νάνσυ Παπαθανασίου, που επίσης υποστήριξε πως είναι σε λάθος κατεύθυνση: «Είναι όλο λάθος. Ακόμα και εάν θέλει η κυβέρνηση να τρομάξει τα παιδιά με την αυστηροποίηση, αυτό δεν θα οδηγήσει κάπου. Μπορούμε να κατηγορούμε όσο θέλουμε την οικογένεια, η οποία μπορεί να φταίει και να μη φταίει, αλλά σε μία κοινωνία χρειαζόμαστε ασφαλιστικές δικλείδες. Αυτόν τον τρόπο τον εκπληρώνει το σχολείο για τα ενήλικα άτομα. Η αυστηροποίηση των ποινών ίσως να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει ενίσχυση στα σχολεία, καλύτερη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, περισσότεροι ψυχολόγοι και προγράμματα πρόληψης».


Με πληροφορίες από Mega

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM