Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: «Κύριε Τσαβούσογλου είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια»

Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: «Κύριε Τσαβούσογλου είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Πομάκων της Θράκης ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δηλώνουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Ιμάμ Αχμέτ, χαρακτηρίζει «Persona non grata» τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είστε ανεπιθύμητος. Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους Οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι: Είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια.

Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας.»

Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ - Συνάντηση με Μητσοτάκη, Δένδια

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να καταφράσει στην Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι της Κυριακής και μετά την επίσκεψή του στη Θράκη, θα καταφτάσει το απόγευμα στην Αθήνα, όπου θα δειπνήσει ιδιωτικά με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 


Το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς παρουσία δημοσιογράφων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν και θα ενημερώσει για τις επαφές του στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM