Ποινή φυλάκισης σε εκλογική αντιπρόσωπο για διατάραξη των εκλογών της 21ης Μαΐου

Ποινή φυλάκισης σε εκλογική αντιπρόσωπο για διατάραξη των εκλογών της 21ης Μαΐου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μία εκλογική αντιπρόσωπος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη σε 9μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, για επεισόδιο που προκάλεσε με δικαστική αντιπρόσωπο στις εκλογές τις 21ης Μαΐου σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 45χρονη κατηγορούμενη, που ήταν εκλογική αντιπρόσωπος κόμματος, διαφώνησε με την καταμέτρηση ψήφων, καθώς θεώρησε ότι ένα ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να κριθεί άκυρο επειδή είχε δύο σταυρούς δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων.

Η δικαστική αντιπρόσωπος, κατόπιν επικοινωνίας με την έφορο, έκρινε ότι το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να προσμετρηθεί κανονικά.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με την κατηγορούμενη «να επιδίδεται σε αδιάκοπο μονόλογο», όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η δικαστική αντιπρόσωπος. «Έκανα αναλυτική αναφορά για το συμβάν και κάλεσα την Άμεση Δράση» είπε η ίδια, τονίζοντας ότι στη συνέχεια εμφανίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της 45χρονης.

«Δεν μου επέτρεψε να ασκήσω τα δικαιώματά μου» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορούμενη, αρνούμενη την πράξη της διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας. Επιπλέον η ίδια καταδικάστηκε για την πράξη της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του γραφείου του για την απόσυρση από τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Λιγνάδη

Ελλάδα / Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του γραφείου του για την απόσυρση από τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Λιγνάδη

Οι συνεργάτες του τοποθετούνται για όλα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το μέλλον του δικηγορικού του γραφείου μετά τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Έλεγχο από τον «Δημόκριτο» ζήτησε ο δήμαρχος Αλιάρτου μετά την έκθεση για τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα

Ελλάδα / Έλεγχο από τον «Δημόκριτο» ζήτησε ο δήμαρχος Αλιάρτου μετά την έκθεση για τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα

«Η σύνδεση της περιοχής μας με το συγκεκριμένο φαινόμενο αδικεί την πραγματικότητα», δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Αραπίτσας
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ