Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εροτασμοί της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση να έχει ξεκινήσει από τις 11:00.
Εκατοντάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων, καθώς και εναέριων μέσων.
Μέχρι το τέλος της παρέλασης, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί σύμφωνα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ από νωρίς, το πρωί. Οι κυκλοφοριακές τροποιήσεις έχουν αλλάξει και τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικότερα, σήμερα 25η Μαρτίου ισχύει:
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης & στάθμευσης από 06:00’ ώρα μέχρι το πέρας της Στρατιωτικής παρέλασης στις κατωτέρω Λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Ομονοίας.
- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Καραϊσκάκη.
- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λεωφ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- 3ης Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της οδού Μάρνη.
- Πλ. Συντάγματος.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
- Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από 06:00’ ώρα της Τρίτης 25-3-2025 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στην οδό Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από 06:00’ ώρα της Τρίτης 25-3-2025 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ως εξής:
- Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από εδώ και στο εξής
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
- Στις 11:00 παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Στις 18:41 επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ταυτόχρονα ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.
Ακολούθως και σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
- Παρελάσεις Στρατιωτικών Τμημάτων.
Κλείσιμο
- Γενικός Σημαιοστολισμός των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων.
- Φωταγώγηση των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων κατά τις βραδινές ώρες.

