Συγκεντρώσεις και πορείες την Παρασκευή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις και πορείες την Παρασκευή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
8

Την Παρασκευή συμπληρώνονται έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες επαρχιακές πόλεις.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο ίδιο μέρος συγκέντρωση μνήμης και πορεία. Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και αφού ξεκουραστούν και ξυπνίσουν κατά τις 2 το μεσημέρι, οι σύντροφοι του αγωνιστή Αλέξη, θα ξεκινήσουν την καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας τους, προς το Αστυνομικό τμήμα Χαναδρίου. Στη διαδρομή, οι χαρτζηλικοδίαιτοι διαδηλωτές / αγωνιστές του μοχίτο, θα σπάσουν μερικά αυτοκίνητα, θα πετάξουν νεράτζια σε σπίτια και περαστικούς θα μπογιατίσουν με την έκφραση της ανοησίας και ανίας τους τα γύρω καταστήματα και σπίτια. Μετά θα μαζευτούν στην κεντρική πλατεία για αλληλοσυγχαρούν τις συναγωνιστές τους, να περιγράψουν τα φοβερά κατορθώματά τους και να συνεχίσουν το ξενύχτι τους που διέκοψαν για λίγες ώρες συμμετέχοντας σε αυτή την τόσο ουσιαστική και γεμάτη παλμό πορεία. Φυσικά όλα αυτά που θα καταστρέψουν δεν θα ανήκουν σε αυτούς και τις οικογένειές τους που θα σπεύσουν να συμπαραστθούν στα βλαστάρια τους αν τυχόν και οδηγηθούν στο τμήμα για εξακρίβωση.
άριστη περιγραφή της δράσης των γνωστών-καθόλου αγνώστων στην αστυνομία, συναδέλφων και φίλων τους, και λοιπών μπαχαλάκιδων.έχω μερικές απορίες:- για ποιο πράγμα αγωνιζόταν ο "Αλέξης" και τον αποκαλείς αγωνιστή;- ποιοι είναι οι σύντροφοί του και τι ακριβώς συντροφιά είχαν;- τι σχέση έχουν αυτοί που περιγράφεις με τους σκεπτόμενους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για μια άδικη εν ψυχρώ δολοφονία με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις; εκτός βέβαια από το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτελούν άριστα το έργο τους, να διαστρεβλώνουν κάθε διαμαρτυρία και να δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό σε σένα ή σε αυτούς που θέλεις να πείσεις.
η νέα γενειά έχει και αυτή ανάγκη από τους δικούς της ήρωες..για ποιούς να κάνει παρέλαση..τον Παπαφλέσα και Κολοκοτρώνη, ή μήπως για το ΟΧΙ..εδώ οι περισσότεροι δε ξέρουν τους λόγους για τις επετείους το Μάρτη και τον Οκτώβρη..ο αλεξάκος είναι ο ήρωας της νέας γενειάς..περίμενες βέβαια κατι διαφορετικό απο τη γενιά του facebook και των selfies??
Μα τί είναι πάλι αυτό; "Ημέρα μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο". Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από εγκληματική ενέργεια. Τί ακριβώς θα πρέπει να πούμε σχετικά μ' αυτό;;; Πέραν από την καταδίκη του υπαιτίου, ποιό είναι το νόημα της "ημέρας μνήμης"; (!!) ΟΚ, όλοι ξέρουμε ότι ο νεκρός δεδικαίωται. ΟΚ, όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι πολιτικοί μας φωστήρες είπαν ότι “αυτό το παιδί, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, σήμερα είναι με τον Παπαφλέσσα μαζί και με τον Αθανάσιο Διάκο”. Αλλά ας σκεφτούμε για 5 δευτερόλεπτα: Τί ακριβώς έκανε ο άτυχος νέος για να τον θυμόμαστε; Οι οικείοι του θα τον θυμούνται σίγουρα με αγάπη. Αλλά εμείς γιατί;; Ποιά ήταν η συνεισφορά του σε οποιοδήποτε επίπεδο, ποιά πράξη του είναι αξιομνημόνευτη, ως προς τί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση; Ως προς το ότι αποτελούσε μέρος μιας παρέας που εντελώς απρόκλητα πέταξε μπουκάλια και τασάκι σε διερχόμενο περιπολικό; Ο ίδιος βέβαια "μόνο" λεκτικά επιτέθηκε στους άγνωστους αστυνομικούς. Μήπως να του δώσουμε ένα μετά θάνατον παράσημο γι' αυτό; Θα έχουμε γίνει αρκούντως προοδευτικοί ως κοινωνία άν το κάνουμε;Θα ρωτήσει κανείς: Αυτή του η πράξη δικαιολογεί τη δολοφονία του; Όχι βέβαια!! Κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο, αλλά άλλο πράγμα είναι η άδικη δολοφονία και άλλο πράγμα η ηρωποίησή του. Δηλαδή, άν ο ανεκπαίδευτος ειδικός φρουρός δεν έχανε την ψυχραιμία του και δεν τον δολοφονούσε (εξέλιξη που, φυσικά, ούτε φανταζόταν, ούτε επεδίωκε ο Γρηγορόπουλος), για τί ακριβώς θα πρέπει ο μακαρίτης να αποτελεί τον φωτεινό φάρο που θα δείχνει τον δρόμο στις επόμενες γενεές;; Η σχετική κάλυψη του θέματος από το γνωστό Indymedia είναι η εξής, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:"Οι δύο αστυνόμοι περιπολούν στα εξάρχεια. Dεδομένου του ιστορικού τόσο της περιοχής όσο και των τελευταίων ημερών προκαλλούν με την παρουσία τους μέσα στο περιπολικό ενώ περνούν από κεντρικό και πολυσύχναστο πεζόδρομο. Δέχονται, μέσα στο περιπολικό πάντα, δύο πλαστικά μπουκάλια και ένα τασάκι, πιθανότατα από κάποιον που ήταν σε μια από τις καφετέριες. Απ¨όσο μαθαίνουμε, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν επιτέθηκε παρά λεκτικά στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί φεύγουν, ειδοποιούν στο τμήμα ότι δέχονται επίθεση, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, και ξανάρχονται για να ρίξουν δύο πυροβολισμούς, ο ένας στοχεύοντας στο στήθος του παιδιού. (Η δεύτερη σφαίρα αλήθεια που πήγε;) Θεωρία συνομωσίας: Ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της περιπολίας βρίσκει το θύμα (σημειώστε ότι αν θέλεις να πετύχεις δεκαπεντάχρονο μαθητή, μεσοαστικής καταγωγής με αριστερές διαθέσεις δεν έχεις να περάσεις από τη Μεσολογγίου Σάββατο βράδυ κατά τις 20:00), και αρκετά εύκολα την αφορμή(περνόντας από το πεζόδρομο με το περιπολικό δεχτήκανε δύο πλαστικά μπουκάλια και ένα τασάκι πάνω στο περιπολικό) (...)http://goo.gl/tH1KYh
νομίζω ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις μνήμη και τιμή. τους ήρωες τους τιμάμε, τα τραγικά γεγονότα με βαθιά πολιτικές ρίζες και επιπτώσεις τα θυμόμαστε. γιατί όσο τα ξεχνάμε τόσο αφήνουμε χώρο για ακόμα περισσότερα και χειρότερα.είναι αυτονόητο ότι το παιδί αυτό δεν ήταν ήρωας. η ημέρα μνήμης δεν αφορά στο θύμα αλλά στο γεγονός της δολοφονίας με τον τρόπο που έγινε, με τις αιτίες και τα αποτελέσματα που είχε. η ημέρα μνήμης μας προσφέρει μια ευκαιρία να προβληματιστούμε, να διαμαρτυρηθούμε και να μην ξεχάσουμε.
κατάπτυστος ο Κορκονέας και ο κάθε Κορκονέας που φόρεσε τη στολή και έχει την εντύπωση ότι έπιασε τον παπά από τα @@ δεν το συζητώ........αλλά αμφιβάλλω αν ο μακαρίτης ο Γρηγορόπουλος είχε ιδέα τι είναι αντιεξουσιαστής και τι αντιεξουσιαστικός χώρος (είχα δει τότε αφίσα που μίλαγε για το φόνο του ........ανειεξουσιαστή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου). Με το στανιό ήρωες ψάχνει η αριστεροδηθενιά. Έφυγε το παιδάκι χωρίς λόγο από έναν ανεγκέφαλο.
νομίζω ότι την ταμπέλα αυτή του την κόλλησαν οι δημοσιογράφοι γιατί έτσι πουλούσε πολύ καλύτερα η ιστορία και υπήρχε πολύ ψωμί για "αντιπαράθεση" στα τηλεπαράθυρα! κι εμείς τσιμπήσαμε...άσχετα με το τι ήταν ή δεν ήταν ο Γρηγορόπουλος, το γεγονός είναι ότι σκοτώθηκε ένα παιδί χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να σκοτωθεί και μάλιστα από αυτούς που υποτίθεται ότι πληρώνονται για το προστατεύουν, και αυτό και όλους τους πολίτες.αυτή η ευκολία με την οποία πάτησε τη σκανδάλη ο αστυνομικός είναι που εξόργισε όλον τον κόσμο, χωρίς να έχει καμία σημασία σε τι ιδεολογικό/πολιτικό χώρο άνηκε ή δεν άνηκε το παιδί.