«Τέλος στις άμαξες της ντροπής»- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την εκμετάλλευση των αλόγων

«Τέλος στις άμαξες της ντροπής»- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την εκμετάλλευση των αλόγων Facebook Twitter
0

Το περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν έχουν επαναφέρει το θέμα με τη χρήση των αλόγων στις τουριστικές άμαξες.

Φιλόζωοι πραγματοποίησαν στα Χανιά κινητοποίηση το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ενετικό λιμάνι με αφορμή τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα και με σύνθημα «Τέλος στις άμαξες της ντροπής». Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους και μετέβησαν στο δημαρχείο Χανίων που είναι η υπεύθυνη αρχή για την έκδοση αδειών στους αμαξάδες.

«Δεν πρόκειται για έθιμο αλλά για κακοποίηση των αλόγων και στόχος είναι η ανάκληση των αδειών και η τελική απαγόρευση της χρήσης των αμαξών για βόλτες των τουριστών» ανέφεραν τα μέλη φιλοζωικών σωματείων. Συμπλήρωσαν πως «τα Χανιά δεν θα γίνουν Κέρκυρα και Σαντορίνη».

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα άλογα στις άμαξες Facebook Twitter
Φωτ.: Flashnews.gr

Οι συγκεντρωμένοι, απαιτούν όπως ανέφεραν, τώρα από τον δήμαρχο Χανίων, «να ανακληθούν οι άδειες σκλαβιάς όλων των αλόγων που κακοποιούνται στις άμαξες της ντροπής στο Παλιό Λιμάνι Χανίων». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Υπενθυμίζεται πως το άλογο πέθανε την ώρα που έσερνε άμαξα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, ενώ ο 76χρονος ιδιοκτήτης του κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον εισαγγελέα του νησιού.

Με πληροφορίες από flashnews, ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

Ελλάδα / Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

«Έχουμε μια “πανσπερμία” τεκτονικών πλακών στην περιοχή. Η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο δύο μεγάλων πλακών, με έντονη σεισμικότητα και υψηλή επικινδυνότητα για ισχυρά σεισμικά φαινόμενα»
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ελλάδα / Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Πρόκειται για τα τρία βίντεο που είχε παραδώσει στις 5 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Interstar, Βασίλειος Καπερνάρος, στον ανακριτή
LIFO NEWSROOM