Θεσσαλονίκη: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο σε 39χρονο που σκότωσε το κουτάβι του

Θεσσαλονίκη: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο σε 39χρονο που σκότωσε το κουτάβι του Facebook Twitter
7

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του.

Η κακοποίηση, την οποία ομολόγησε ο κατηγορούμενος, διαδραματίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση πήρε δημοσιότητα μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο από φιλοζωικές οργανώσεις.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί μειωμένου καταλογισμού, εξαιτίας ψυχικής διαταραχής, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, εμφανίστηκε μετανιωμένος, κάνοντας λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις» που εκδηλώνονταν στον επαγγελματικό του βίο.

«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα» είπε, ενώ σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, σημείωσε «άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», απάντηση που αποδοκιμάστηκε από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που παρέστησαν στο ακροατήριο.

Σημείωσε, δε, ότι μετά το περιστατικό απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Προηγουμένως, εθελοντής φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα ότι το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από το ποινικό σκέλος, σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για το περιστατικό, ύψους 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, τιμωρήθηκε 58χρονος ιδιοκτήτης καντίνας, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, επειδή έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες, κυνηγώντας αδέσποτες γάτες στα πέριξ της επιχείρησής του.

Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Πολυτέλεια" οι (αυστηροί) νόμοι για κακοποίηση ζώων στο Ελλάντα! Μιλάμε για χωρα λουμπεναριό, Κουστουρίτσα φαση στο καπως πιο "εξεληγμένο" του με καταναλωτικο απαράνς κ μπολικη δόση αυτοαναφορικότητας. Χωρα καζάνι της Κόλασης που κατοικείται απο ανθρωπους μεσα σε εισαγωγικά
Άλλο παιδί , άλλο σκυλί.Ακούστε απάντηση που έδωσε ο κύριος. Δεν έχω λόγια πέρα από απέραντη θλίψη για την παιδεία του συγκεκριμένου.Η ποινή για τέτοιες πράξεις πρέπει να είναι χωρίς αναστολή.Φυλακή και πρόστιμο.Μακάρι η ψυχή του κουταβιού να έχει βρει ηρεμία τίποτα άλλο ... Κρίμα καημένο μου πλάσμα , που έζησες τον πόνο χωρίς να φταις σε τίποτα...
Το πως βλέπει ο καθένας τα πράγματα είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και μόνο όταν η οπτική του πλευρά δεν ενοχλέι το περιβάλλον του.Εγώ και ο κάθε εγώ μπορεί και το συγκρίνει ίσως.(που το θεωρώ απάνθρωπο να μπαίνει στην ζυγαριά της ζωής ένα τέτοιο πράγμα.)Εσυ μπορεί όχι.Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα βασισμένος στην άποψη του να κατακρεουργεί χωρίς ουσιαστικό λόγο μια ψυχή έτσι.Αλλά ξέχασα είμαστε το κυριάρχο ον ... μόνο οι απόγονοι μας έχουν αξία.Ολα τα άλλα ειναι υποδυέστερα σύμφωνα με την λογική σου.Εμείς και μόνο , ο άνθρωπος.Το υπέρτατο ον ... αυτό το ον το ματαιόδοξο , το φιλοχρηματο , το άπληστο , το πολεμοχαρίς.Εσύ για αυτούς τους απογόνους μας θεωρείς υπεράνω ..
nightfire σωστα το λες οτι ειναι πρωσοπικο το πως το βλέπει καποιος.Και εγω σου λεω οτι καποιος που δεν σεβεται τον Ανθρωπο πρωτα δεν ειναι σε θεση να σεβαστει το περιβαλλον του με οτι αυτο συνεπαγεται,ζωα,φυτα,ατμοσφαιρα και αλλα.Οποτε αυτος ο τύπος για εμενα ειναι επικινδυνος και για τους Ανθρωπους.Γι'αυτο ναι,αν καποιος μπροστα στη θεα ενος παιδιου δαμαζει και εκμηδενιζει τη σκοτεινη του πλευρα,τοτε υπαρχει μελλον και για ολα τα αλλα.Και επειδη δεν ειναι μονο τα παιδια σ'αυτο τον κοσμο,ξερουμε πολλες περιπτώσεις οπου ο βαρβατος συζυγος πλακωνει στο ξυλο τη γυναικα του αλλα στο ροτβάϊλερ-προεκταση του πεους του,φερεται σαν να ειναι το παιδι του.
Γιατι με αναστολη; ετσι και ο επομενος δολοφονος θα θεωρησει οτι θα πεσει στα μαλακα, και δεν θα σκεφτει καθολου να αφαιρεσει μια ζωη. Η κουλτουρα που εχουμε ως λαος οσον αφορα το δικαιωμα στην ζωη των αλλων πλασματων της φυσης μας προσβαλει βαναυσα,και μας μειωνει ως λαο. Δυστυχως οι ελληνες εχουν γραψει μαυρες σελιδες οσον αφορα τον σεβασμο τα ζωα.Δεν πρεπει να δειχνει ελεος το δικαστηριο σε περιπτωσεις θανατωσης η κακοποιησης ζωων.