Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σακίδιο 41χρονου έξω από τα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σακίδιο 41χρονου έξω από τα δικαστήρια Facebook Twitter
Φωτ: Thesstoday
0

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο σακίδιο που κατείχε ο άντρας, ο οποίος, νωρίτερα το πρωί, προκάλεσε αναστάτωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να ενεργοποιήσει μηχανισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται τελικά για 41 ετών άντρα, κάτοχο διπλής υπηκοότητας, τόσο ελληνικής όσο και ιρλανδικής. Στο εσωτερικό του σακιδίου βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης, καλωδίωση - μπαταρίες.

Βάσει εκτιμήσεων των πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ, ο μηχανισμός υπό προϋποθέσεις θα ήταν λειτουργικός, ικανός να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε απόσταση έως 3 μέτρων. Βρέθηκε, επίσης, ένα πιστόλι, το οποίο φαίνεται να ήταν ρέπλικα. Ο άντρας φώναζε και απειλούσε «θα σας τινάξω στον αέρα», όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε και συνελήφθη.

Η αστυνομική προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM