Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε γκαλερί με πλαστούς πίνακες – Κατασχέθηκαν εκατοντάδες έργα τέχνης

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε γκαλερί με πλαστούς πίνακες – Κατασχέθηκαν εκατοντάδες έργα τέχνης Facebook Twitter
0

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να διακινούσε πλαστά έργα τέχνης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησαν έφοδο σε εργαστήριο, κατάσχοντας δεκάδες πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με φορτηγάκι της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οργανωμένη επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων ελληνικής καταγωγής. Οι συλληφθέντες φέρονται να αντέγραφαν έργα διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Αλέκου Φασιανού, και να τα διέθεταν προς πώληση σε διεθνείς δημοπρασίες, παρουσιάζοντάς τα ως αυθεντικά.

Η αστυνομία κατάσχεσε μεγάλο αριθμό πινάκων, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό συνεργών και τη χαρτογράφηση του δικτύου διακίνησης. Οι αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη, εξαπατώντας συλλέκτες και δημοπρασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένονται τις επόμενες ώρες, καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM