Θεσσαλονίκη- θάνατος 3χρονης: «Την είχαν αναλάβει ειδικευόμενοι- Αδιάγνωστη επί 11 μέρες» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Θεσσαλονίκη- θάνατος 3χρονης: «Την είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι- Αδιάγνωστη επί 11 μέρες» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον θάνατο της 3χρονης μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι εισήχθη την Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και πόνος στο χέρι. Νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Διακομίστηκε διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει ορίσει δικηγόρο και τεχνική σύμβουλο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι γονείς ανέφεραν ότι σε μια τυχαία διερεύνηση για αντισώματα covid το κοριτσάκι βρέθηκε θετικό, ενώ σημειώνεται πως τα συμπτώματα που παρουσίασε είχαν κοινά χαρακτηριστικά με τη νόσο Kawasaki. Όμως, η διερεύνηση αυτής της περίπτωσης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, στο νοσοκομείο γινόταν διερεύνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Στο νοσοκομείο από την νεκροτομή δεν μας διαφώτισαν. Νεκροτομικά δεν βρήκαμε κάποια σαφή αιτία. Ακόμα δεν έχω παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της μικρής για να δούμε τι έγινε και μέσα στο νοσοκομείο. 

»Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε και ένα εξάνθημα. Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε η κατάστασή του γι’ αυτό πήγε στο Ιπποκράτειο», ανέφερε η Κατερίνα Αποστολίδου μιλώντας στο Mega.

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και ενδεχομένως να ρίξουν φως. Τα συμπτώματα που με περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Kawasaki, η οποία δεν είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Είναι θέμα του νοσοκομείου πότε θα δώσει τον φάκελο στους γονείς» συμπλήρωσε.

Οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας αναφορικά με τον θάνατό της ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους. 

«Το 2022 όταν ένα παιδάκι τριών ετών νοσηλεύεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες και παραμένει αδιάγνωστο μόνο ανησυχία προκαλεί και τίποτε άλλο. Όλα αυτά θα διευρυνθούν», ανέφερε στο Thestival ο δικηγόρος του οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Tονισε δε, μιλώντας στο GRTimes ότι επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

«Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες. Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες (Τρίτη 3 Μαΐου) στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ, δεν βρέθηκε σαφής αιτία θανάτου.

Διαπιστώθηκε όμως πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα στη σορό του παιδιού ενώ αναμένονται αποτελέσματα και από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι για δέκα μέρες πριν διακομισθεί στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Με πληροφορίες του Mega/thestival

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM