Με μια φωτογραφία που τη δείχνει χτυπημένη στο πρόσωπο και την εξομολόγηση για τη δική της κακοποίηση, η Τζένη Χειλουδάκη έστειλε σήμερα το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, ο γραφίστας-φωτογράφος Μάνος Ευχετζής με την make up artist Ελένη Κοτσυφάκη δημιούργησαν μία σειρά από πορτρέτα κακοποιημένων γυναικών, καθώς και ένα βίντεο.
Στο πρότζεκτ συμμετείχαν 12 διαφορετικές γυναίκες από την Κρήτη, διαφόρων ηλικιών, μεταξύ αυτών και η Τζένη Χειλουδάκη.
«Στην Ελλάδα η βία κατά των γυναικών ουδόλως φαίνεται να εξαλείφεται, εάν κρίνει κανείς από τον αριθμό και μόνο των περιστατικών που χειρίστηκε ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα στοιχεία δείχνουν ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, ενώ το 80% των θυμάτων εμπορίας στην ΕΕ είναι γυναίκες.
Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
Μία στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
Το 40% με 50% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας».
Σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών και επειδή δεν θέλουμε πια καμία γυναίκα να είναι μόνη και απροστάτευτη απέναντι στη βία γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα, δημιουργούμε μέσο της εικόνας μία καμπάνια, επιδιώκοντας να προκαλέσουμε ηλεκτροσόκ. Να καταστήσουμε σαφές τι σημαίνει έμφυλη βία και ότι πρέπει να καταγγέλλεται».
Τζένη Χειλουδάκη: Με άρπαξαν, τρεις άντρες, τρεις μέρες με βίαζαν, με πέταξαν άδεια σε ένα σοκάκι
«Αργά τη νύχτα με άρπαξαν, εκεί στα 18 μου, 3 άντρες τέρατα.....με χτύπησαν, σακάτεψαν το σώμα,την ψυχή και το πνεύμα μου.
3 άντρες με άρπαξαν, 3 μέρες με βίαζαν, με πέταξαν άδεια σε ένα σοκάκι και μου είπαν αν μιλήσω θα με σκοτώσουν.
Μαζεψα τα κομμάτια μου και έπεσα στην αγκαλιά της μάνας μου, που ήταν πάντα εκεί, στα δύσκολα μου.
3 άντρες με άρπαξαν, 3 μέρες με βίαζαν, 3 μέρες έκλαψα για αυτό και μετά σηκώθηκα και μίλησα και πάντα θα μιλώ και θα γράφω για αυτό.
Τα 3 τέρατα είναι ακόμα στη φυλακή.
Μέτα από μένα αναγνωρίστηκαν και από άλλα θύματά τους.
Όλες εμείς σταματήσαμε ΑΥΤΑ τα τέρατα.
Υπάρχουν πολλά όμως εκεί έξω ακόμα.
Μίλα...μπορείς...για σένα, για όλες μας.
Σήμερα είναι η διεθνής ήμερα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μη φοβάσαι. Μίλα. Άρχισε από σήμερα.»
σχόλια