Ξεκινά η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ που κατηγορείται πως με σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του

Ξεκινά η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ που κατηγορείται πως με σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του Facebook Twitter
0

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης με τον λέκτορα του ΑΠΘ που φέρεται να δηλητηρίαζε τη σύζυγό του με αρσενικό.

Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό αλλά και ιατροδικαστικό αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου που κατηγορείται ότι εφαρμόζοντας ένα σατανικό σχέδιο σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του, μέσα στο νοσοκομείο που εργαζόταν και την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Ο κατηγορούμενος λέκτορας παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.

Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ όπως αποκαλύπτεται ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και ένα παιδί.

«Σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα στάθηκαν παραλείψεις των γιατρών αλλά και του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα. Δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μετά τον θάνατο των δύο γυναικών.

Ξεκινά η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ που κατηγορείται πως με σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του Facebook Twitter

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με αρσενικό, αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλεί κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατά τη νοσηλεία της 31χρονης «ο κατηγορούμενος ο οποίος επισκεπτόταν τη σύζυγό του, τις μεσημεριανές ώρες και μάλιστα έμενε μόνος μαζί της καθώς η μητέρα της αποχωρούσε από διακριτικότητα, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού στις 28 Ιουλίου. Κατά την παραμονή της στη ΜΕΘ η υγεία της 31χρονης βελτιώθηκε καθώς ο φερόμενος ως δράστης δεν μπορούσε να της χορηγήσει αρσενικό» αναφέρεται στο βούλευμα που παρουσιάζει η εφημερίδα Έθνος.

Αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα τονίζεται πως «το έπραξε αφενός φοβούμενος ότι θα ανακαλυπτόταν η αιτία των συμπτωμάτων της, ώστε αν επιζούσε θα πρόσεχε πλέον ιδιαίτερα τη διατροφή της, οπότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα δηλητηρίασή της και αφετέρου διότι αν απεβίωνε εντός του νοσοκομείου, ευχερώς θα μπορούσε να ισχυριστεί όπως πράγματι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, ότι η δηλητηρίαση ήταν ατύχημα που οφειλόταν στη διατροφή της.

Όταν η 31χρονη βγήκε από τη ΜΕΘ επέστρεψε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου. «Ο κατηγορούμενος δεβ αποθαρρύνθηκε από τις μέχρι τότε αποτυχημένες προσπάθειές του. Αντίθετα βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει αρσενικό ώστε να θεωρηθεί όταν θα ανακαλυπτόταν, ότι βρισκόταν μέσα στις τροφές που παρασκεύαζε η οικογένειά της» αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα για τον 43χρονο λέκτορα. Ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να χορηγήσει τη μοιραία δόση αρσενικού που προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας του.

Το δικαστήριο δέχθηκε πως ο κατηγορούμενος για να αποπροσανατολίσει τις αρχές αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή και της γιαγιάς της γυναίκας του. Έτσι την επισκέφθηκε στο σπίτι των πεθερικών της και όπως αναφέρεται στο βούλευμα «τοποθέτησε ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού σε μπουκάλι νερού που διατηρούσε η γιαγιά στο ψυγείο της και από το οποίο όπως ήταν γνωστό σε όλη την οικογένεια έπινε μόνο εκείνη για λόγους υγιεινής».

Με πληροφορίες από Εφημερίδα Έθνος/ Newsit.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM