Υδρογονάνθρακες: Τέλος του 2023 εικόνα από τις έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο

Υδρογονάνθρακες: Τέλος του 2023 εικόνα από τις έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Στο τέλος του 2023 αναμένεται εικόνα σχετικά με την ερμηνεία των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη, με βάση την οποία θα ληφθεί η απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη ερευνητικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες.

Πρόκειται για πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ πηγές της βιομηχανίας υδρογονανθράκων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων για την παρουσίαση της «λευκής βίβλου» και για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα.

Επί του παρόντος, η ΕΔΕΥΕΠ παρακολουθεί τις διαδικασίες ερμηνείας των δεδομένων των σεισμικών ερευνών με στόχο μεταξύ άλλων την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί ανά περιοχή ως προς την πρόοδο της ερευνητικής δραστηριότητας.

Οι έρευνες στα Ιωάννινα

Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα η ερευνητική γεώτρηση στην κοινότητα Γιουργάνιστα του Δήμου Ζίτσας επισήμως προγραμματίζεται για φέτος.

Στην πράξη, ωστόσο, δεδομένου ότι η διαβούλευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου και εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση της γεώτρησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θεωρείται πιο ρεαλιστικός στόχος η υλοποίησή της το 2024.

Αν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης, σύμφωνα με πηγές, είναι θετικά θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες, για την επιβεβαίωση του κοιτάσματος, που απαιτούν επίσης διαδικασίες διαβούλευσης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

Ελλάδα / Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

«Δεν είδαμε ποτέ να ζητήσουν συγνώμη στα θύματα τους, το ίδιο και οι γονείς τους», δήλωσε ειδικότερα, η προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού» λέει ο Γκανάς

Ελλάδα / Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Η καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά» λέει ο Γκανάς

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί για τις μεταβολές που έχουν καταγραφεί στην καλντέρα μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις
LIFO NEWSROOM