Γιώργος Γιάνναρος - Δικηγόρος

Γιώργος Γιάνναρος - Δικηγόρος Facebook Twitter
0

Πώς είναι να τουιτάρεις από το εκλογικό τμήμα;
Tο να στέλνεις tweet κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ενώ είσαι σε εγρήγορση ως δικαστικός αντιπρόσωπος, είναι το τέλειο αγχολυτικό, γιατί η διαδικασία είναι πραγματικά ασύλληπτα κουραστική.

Σου πέρασε από το μυαλό να γράψεις tweet με κάποια αποτελέσματα;
Όταν τελείωσα την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο εκλογικό μου τμήμα, μου πέρασε αστραπιαία από το μυαλό να στείλω tweet με τα εκλογικά αποτελέσματα πριν από το επίσημο τηλεγράφημα, αλλά το θέμα ήταν πως είχα απαγορεύσει κατά τη διάρκεια της διαλογής τη χρησιμοποίησή τους, οπότε θα ήμουν ανακόλουθος.

Συνέβη κάποιο ευτράπελο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας;
Δύο ευτράπελα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας: 1) Ήρθε γιαγιά ετών 91 μαζί με τον γιο της με «σταυρω- μένο» ψηφοδέλτιο και όταν την έβαλα μέσα στο παραβάν μού είπε να ρίξω άλλο! 2) Υπήρξε κάποιος που με φώναξε μέσα στο παραβάν, γιατί δεν έβρισκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με το σήμα της πάνω!

Είσαι ευχαριστημένος προσωπικά από το αποτέλεσμα στην Αθήνα;
Με ανακούφισε το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων. Πέραν της αυτονόητης κατ' εμέ ψήφου ελπίδας, ήταν και μια ιδεολογική επικράτηση της πολυχρωμίας της πόλης, της ανοχής, της διαφορετικότητας και της καλαισθησίας.

Τι σου έκανε εντύπωση σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;
Με εντυπωσίασε η τεράστια αποχή. Τίποτ' άλλο. Αν είσαι ενεργός πολίτης, θα μπορούσες εύκολα να προβλέψεις το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε γενικές γραμμές.

H διαδικασία πώς σου φάνηκε; Είσαι ικανοποιημένος ως δικαστικός αντιπρόσωπος;
Η διαδικασία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους είναι πραγματικά τριτοκοσμική και ίσως προσβάλλω τις τριτοκοσμικές χώρες, αν τις εξισώνω με 'μας. Παράδειγμα: είμαστε υποχρεωμένοι να γράφουμε με το χέρι πάνω από 1.000 ονόματα επί 4 φορές, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν τα πρωτόκολλα ψηφοφορίας να είναι μηχανογραφημένα. Οι δε συνθήκες ελέγχου του έργου μας είναι τρισάθλιες: φαντάσου, κατά τις 4 ή 5 το πρωί στην Ευελπίδων, ουρές εκατοντάδων μέτρων με δικηγόρους και δικαστές να περιμένουν να παραδώσουν τα βιβλία, όπως περιμένουν οι άστεγοι για ένα πιάτο στο συσσίτιο.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

TV & Media / Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

Οι εταιρείες στοιχημάτων συνήθως τοποθετούν χώρες, όπως η Σουηδία, μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών στις αποδόσεις στοιχημάτων της Eurovision, ακόμη και πριν επιλέξουν τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM