Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που εκδόθηκαν οι στήλες της Candace Bushell, της συγγραφέα πίσω από το διάσημο Sex & the City και σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε που η ίδια φαντάστηκε και περιέγραψε τη ζωή των τεσσάρων πρωταγωνιστριών στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.
Με αφορμή την επέτειο, η εφημερίδα Guardian συνομίλησε με την Candace, η οποία απάντησε για τον απόηχο του βιβλίου της αλλά και το πόσο πολύ έχει αλλάξει τα ραντεβού και οι σχέσεις από τότε που εμφανίστηκε το Tinder. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στα όσα είπε είναι το τέλος του διάσημου ζευγαριού, Carrie και Big, που η ίδια εκτιμά πως θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν το ειδύλλιο εκτυλισσόταν στο 2017. «Στην αληθινή ζωή, η Carrie και ο Big δεν θα κατέληγαν ποτέ μαζί», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει πολύ μεγάλο θέμα. Οι θεατές είχαν επενδύσει στην ιστορία αυτών των δύο, είχαν γίνει κάτι σαν τον Mr Darcy και την Elizabeth Bennett. Είχαν γίνει εμβληματικό ζευγάρι και οι γυναίκες είχαν ανάγκη να ταυτιστούν μαζί τους. Έλεγαν "βρήκα τον Mr Big μου" ή "μόλις χώρισα με τον Mr Big μου"», συνεχίζει, εξηγώντας πως επειδή επρόκειτο για τηλεοπτικό σόου και σόουμπιζ κι όχι τέχνη, οι παραγωγοί εξέτασαν τη γεύση που ήθελαν να αφήσει η σειρά και στα επόμενα δέκα χρόνια. Γι' αυτό αποφάσισαν να καταλήξουν μαζί αυτοί οι δύο.
Όσον αφορά στην στήλη της Carrie, λέει πως σήμερα θα την διατηρούσε όχι σε εφημερίδα αλλά ίσως σε κάποιο μπλογκ και ο κόσμος θα της απαντούσε, μοιράζοντας τις δικές του ιστορίες. «Τότε όμως ο Observer είχε ένα κοινό, πολύ συγκεκριμένο, και απλώς προσπαθούσαμε να κερδίσουμε αυτό το κοινό. Σήμερα, όλοι θέλουν να αρέσουν σε όλους», λέει η Candace στη συνέντευξή της.
Σχετικά με τα dating apps, που έχουν κατακλύσει πια την σύγχρονη ζωή, και έχουν αλλάξει συλλήβδην τον τρόπο που γνωρίζονται οι άνθρωποι, γίνονται τα ραντεβού κι εξελίσσονται οι σχέσεις, λέει: «Όταν μιλάω με κορίτσια περίπου στα 20, μερικά λένε, "Πώς είναι δηλαδή το ραντεβού;". Πριν είκοσι χρόνια, ήταν απαραίτητο να βγεις ραντεβού. Αλλά το Tinder μας έχει ωθήσει σε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα και νομίζω οι σημερινοί νέοι βλέπουν τους εαυτούς τους σαν προϊόντα στον κόσμο των ραντεβού. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μας είχε περάσει από το μυαλό πριν μια 20ετία πως θα έπρεπε να κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικούς στα προφίλ μας, όλη αυτή η ιδέα του μάρκετινγκ».
Τέλος σχετικά με το αν οι τέσσερις γυναίκες θα ασχολούνταν σήμερα πιο ενεργά με τα κοινά, είπε: «Νομίζω πως οι χαρακτήρες με κάποιον τρόπο θα εμπλέκονταν με την πολιτική. Ίσως η Miranda να κατέβαινε σε πορείες διαμαρτυρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η σειρά θα ασχολούνταν πιο έντονα με το ζήτημα. Αλλά τότε, ήταν 1998, και τα πράγματα στην πολιτική πολύ ρευστά».