Η Σουηδία αδειοδότησε τη θανάτωση του 20% των αρκούδων της για το 2024

Η Σουηδία αδειοδότησε τη θανάτωση του 20% των αρκούδων της για φέτος Facebook Twitter
Καφέ αρκούδες / Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Η Σουηδία εξέδωσε άδειες για τη θανάτωση του 20% του πληθυσμού της καφέ αρκούδας, για το ετήσιο κυνήγι αρκούδας που ξεκινά σήμερα, παρά τις ανησυχίες των οικολόγων.

Οι αρμόδιες σουηδικές αρχές χορήγησαν άδειες για τη θανάτωση σχεδόν 500 καφέ αρκούδων, που αντιστοιχεί περίπου στο 20% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των αρκούδων στη Σουηδία σε περίπου 2.000 - μείωση σχεδόν 40% από το 2008.

«Πρόκειται για ένα καθαρό κυνήγι τροπαίων. Η διαχείριση της άγριας ζωής στη Σουηδία αφορά τη θανάτωση των ζώων αντί για τη διατήρησή τους στο μέτρο των δυνατοτήτων μας» δήλωσε ο Magnus Orrebrant, πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Σαρκοφάγων - μιας μη κερδοσκοπικής και πολιτικά ανεξάρτητης ομάδας που κατέχει ρόλο συμβουλευτικού φορέα σε θέματα σαρκοφάγων ζώων στη σουηδική κυβέρνηση.

Οι καφέ αρκούδες κυνηγήθηκαν σχεδόν μέχρι εξαφάνισης στη Σουηδία τη δεκαετία του 1920, αλλά χάρη στην προσεκτική διαχείριση ο πληθυσμός τους ανέκαμψε και έφτασε στο αποκορύφωμα των περίπου 3.300 το 2008. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, όλο και μεγαλύτερος αριθμός αρκούδων κυνηγήθηκε, με αποκορύφωμα το ρεκόρ των 722 θανάτων πέρυσι. 

Φέτος, έχουν εκδοθεί άδειες θανάτωσης 486 αρκούδων.

*Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Περιβάλλον / «Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία (εν μέσω χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου), καθώς κι επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα πως κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο
LIFO NEWSROOM
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ