Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν

Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν Facebook Twitter
Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν
0

Ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι στον Καναδά θα στείλει πίσω στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα επειδή δεν υπάρχει αρκετό μπαμπού για τα τραφούν, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον κορωνοϊό.

Ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συνήθως προμηθεύονται μπαμπού από την Κίνα για να ταΐσει τα ζώα, αλλά ο πτήσεις που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στις προμήθειες.

Τα πάντα Ερ Σουν και Ντα Μάο, είχαν μεταφερθεί στον Καναδά, όπου και θα έμεναν μέχρι το 2023 έπειτα από συμφωνία με την Κίνα, αλλά ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να τους στείλει πίσω νωρίτερα λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Η διατροφή ενός τέτοιου είδους πάντα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από φρέσκο μπαμπού, ανέφερε σε δήλωσή του o ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι, και τα ζώα τρώνε περίπου 40 κιλά κάθε μέρα.

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι προσπάθησε να βρει νέους προμηθευτές μπαμπού για να διατηρήσει τη σίτιση των πάντα, αλλά αντιμετώπισε αρκετά υλικοτεχνικά ζητήματα. Οι υπεύθυνοι ανησυχούν επίσης ότι αυτές οι νέες γραμμές τροφοδοσίας θα μπορούσαν να διαταραχθούν, αφήνοντας τα πάντα χωρίς φαγητό.

«Πιστεύουμε ότι το καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για τον Ερ Σουν και τον Ντα Μάο σε αυτές τις δύσκολες και πρωτοφανείς στιγμές είναι εκεί όπου το μπαμπού είναι άφθονο και εύκολο στην πρόσβαση» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου του Κάλγκαρι, Dr. Clément Lanthier . «Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, αλλά η υγεία και η ευεξία των ζώων που αγαπάμε και φροντίζουμε πάντα προηγείται».

Οι Ερ Σουν και Ντα Μάο έφτασαν στον Καναδά το 2014 και πέρασαν πέντε χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο πριν μετακομίσουν στο Κάλγκαρι τον Μάρτιο του 2018 με τα νεογνά Τζια Πανπαν και Τζια Γιεγιε, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι. Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Κίνα.

Ο Lanthier είπε στην CBC ότι ο ζωολογικός κήπος ξεκίνησε τη διαδικασία μετακίνησης των πάντα πριν από λίγες εβδομάδες και ελπίζει να εγκριθούν οι άδειες αυτήν την εβδομάδα, αν και θα ήθελε να δει τη διαδικασία να επιταχύνεται.

Τα γιγαντιαία πάντα είναι μερικά από τα σπανιότερα ζώα στον πλανήτη, αν και οι προσπάθειες διατήρησης του είδους έχουν δείξει κάποια επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Το 2016, η κατάσταση του γιγαντιαίου πάντα αναβαθμίστηκε από «απειλούμενη» σε «ευάλωτη» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Υπάρχουν μόνο 1.864 από αυτά που ζουν στη φύση, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής.

Η Κίνα έστειλε εδώ και χρόνια γιγαντιαία πάντα στο εξωτερικό ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Πεκίνου και άλλων χωρών στο πλαίσιο μιας εκστρατείας γνωστής ως «διπλωματία του πάντα», προσφέροντας στους ξένους την ευκαιρία να δουν αυτά τα ζώα από κοντά και ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων.

Με πληροφορίες από το CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Περιβάλλον / Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Στο παρελθόν, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, καθώς μεγάλα παγόβουνα είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις τροφής για πιγκουίνους και φώκιες, οδηγώντας σε μαζικούς θανάτους
LIFO NEWSROOM
Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Περιβάλλον / Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Πρόκειται για χημικές ενώσεις που δεν διασπώνται στο περιβάλλον, εγείροντας ανησυχίες για τις συνέπειες της συσσώρευσής τους τόσο στα οικοσυστήματα, όσο και στο πόσιμο νερό και στο ανθρώπινο σώμα
LIFO NEWSROOM
Σε συναγερμό επιστήμονες: 100 ηφαίστεια στην Ανταρκτική «έτοιμα να εκραγούν» - Ο φαύλος κύκλος

Περιβάλλον / Σε συναγερμό επιστήμονες: 100 ηφαίστεια στην Ανταρκτική «έτοιμα να εκραγούν» - Ο φαύλος κύκλος

Ακόμη και αν η ανθρωπογενής υπερθέρμανση σταματήσει αμέσως, οι επιπτώσεις της εκφόρτωσης μάζας πάγου στο Σύστρημα Ρηγμάτων της Δυτικής Ανταρκτικής θα εξακολουθούν να επηρεάζουν την ηφαιστειακή συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Πώς η Σαουδική Αραβία έγινε «η μεγαλύτερη cheerleader» του πλαστικού στον κόσμο

Περιβάλλον / Πώς η Σαουδική Αραβία έγινε «η μεγαλύτερη cheerleader» του πλαστικού στον κόσμο

Η βιομηχανία πλαστικών, αξίας 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και με αυξανόμενη ανάπτυξη, αναμένεται να γίνει βασικός παράγοντας της ζήτησης πετρελαίου - Οι αντιδράσεις της ΕΕ και οι επόμενες κινήσεις
LIFO NEWSROOM
«Αιώνια χημικά»: Το κόστος καθαρισμού τους στην Ευρώπη μπορεί να αγγίξει τα €2 τρισ.

Περιβάλλον / «Αιώνια χημικά»: Το κόστος καθαρισμού τους στην Ευρώπη μπορεί να αγγίξει τα €2 τρισ.

Τα PFAS (per- and polyfluoroalkyl substances) είναι μια οικογένεια πάνω από 10.000 συνθετικών χημικών που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως αντικολλητικά τηγάνια, αδιάβροχα υφάσματα, καλλυντικά, κουτιά πίτσας και αφρούς πυρόσβεσης
LIFO NEWSROOM
Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έχει ήδη εκπέμψει τον άνθρακα που του αναλογεί για όλο το 2025

Περιβάλλον / Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έχει ήδη εκπέμψει τον άνθρακα που του αναλογεί για όλο το 2025

Μόλις στις 10 Ιανουαρίου, οι πλουσιότεροι του πλανήτη είχαν εξαντλήσει τις ποσότητες CO2 που θα πρέπει να εκπέμψουν, ώστε να μην συνεχιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη
LIFO NEWSROOM