Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν

Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν Facebook Twitter
Ο Καναδάς επιστρέφει στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα - Δεν υπάρχει απόθεμα μπαμπού για να τραφούν
0

Ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι στον Καναδά θα στείλει πίσω στην Κίνα δύο γιγαντιαία πάντα επειδή δεν υπάρχει αρκετό μπαμπού για τα τραφούν, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον κορωνοϊό.

Ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συνήθως προμηθεύονται μπαμπού από την Κίνα για να ταΐσει τα ζώα, αλλά ο πτήσεις που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στις προμήθειες.

Τα πάντα Ερ Σουν και Ντα Μάο, είχαν μεταφερθεί στον Καναδά, όπου και θα έμεναν μέχρι το 2023 έπειτα από συμφωνία με την Κίνα, αλλά ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να τους στείλει πίσω νωρίτερα λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Η διατροφή ενός τέτοιου είδους πάντα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από φρέσκο μπαμπού, ανέφερε σε δήλωσή του o ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι, και τα ζώα τρώνε περίπου 40 κιλά κάθε μέρα.

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι προσπάθησε να βρει νέους προμηθευτές μπαμπού για να διατηρήσει τη σίτιση των πάντα, αλλά αντιμετώπισε αρκετά υλικοτεχνικά ζητήματα. Οι υπεύθυνοι ανησυχούν επίσης ότι αυτές οι νέες γραμμές τροφοδοσίας θα μπορούσαν να διαταραχθούν, αφήνοντας τα πάντα χωρίς φαγητό.

«Πιστεύουμε ότι το καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για τον Ερ Σουν και τον Ντα Μάο σε αυτές τις δύσκολες και πρωτοφανείς στιγμές είναι εκεί όπου το μπαμπού είναι άφθονο και εύκολο στην πρόσβαση» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου του Κάλγκαρι, Dr. Clément Lanthier . «Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, αλλά η υγεία και η ευεξία των ζώων που αγαπάμε και φροντίζουμε πάντα προηγείται».

Οι Ερ Σουν και Ντα Μάο έφτασαν στον Καναδά το 2014 και πέρασαν πέντε χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο πριν μετακομίσουν στο Κάλγκαρι τον Μάρτιο του 2018 με τα νεογνά Τζια Πανπαν και Τζια Γιεγιε, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι. Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Κίνα.

Ο Lanthier είπε στην CBC ότι ο ζωολογικός κήπος ξεκίνησε τη διαδικασία μετακίνησης των πάντα πριν από λίγες εβδομάδες και ελπίζει να εγκριθούν οι άδειες αυτήν την εβδομάδα, αν και θα ήθελε να δει τη διαδικασία να επιταχύνεται.

Τα γιγαντιαία πάντα είναι μερικά από τα σπανιότερα ζώα στον πλανήτη, αν και οι προσπάθειες διατήρησης του είδους έχουν δείξει κάποια επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Το 2016, η κατάσταση του γιγαντιαίου πάντα αναβαθμίστηκε από «απειλούμενη» σε «ευάλωτη» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Υπάρχουν μόνο 1.864 από αυτά που ζουν στη φύση, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής.

Η Κίνα έστειλε εδώ και χρόνια γιγαντιαία πάντα στο εξωτερικό ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Πεκίνου και άλλων χωρών στο πλαίσιο μιας εκστρατείας γνωστής ως «διπλωματία του πάντα», προσφέροντας στους ξένους την ευκαιρία να δουν αυτά τα ζώα από κοντά και ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων.

Με πληροφορίες από το CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM