Αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, οι βουλευτές της ΝΔ Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της επιτροπής ότι δεν τηρεί τη δικονομία και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι άσκησαν bullying στην σημερινή μάρτυρα.
Μετά την αποχώρησή του ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποδεικνύεται έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017».
Ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας και οι δύο κατηγόρησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν άφησαν την μάρτυρα κ. Πολύζου να εκφράσει την άποψή της και όταν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους την διέκοπταν κάνοντας της bullying, τρομάζοντάς την καθώς και η ίδια είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, με συνέπεια να σταματήσει την κατάθεσή της».
Ο Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανάφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».
«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κ. Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Το «δικαίωμα της σιωπής» επικαλέστηκε η μάρτυρας
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκε η καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν «ρουσφέτια» του Άδωνι Γεωργιάδη επί υπουργίας του.
Η εξεταζόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Πολύζου, εργάζεται στον Οργανισμό από το 2002, στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Θεοφύλακτος κατηγόρησε τη μάρτυρα ότι «συνεννοείται με τους βουλευτές της ΝΔ» καθώς η ίδια αρνήθηκε, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, με την αιτιολογία πως ό,τι είχε να πει και να καταθέσει το έχει καταθέσει στον εισαγγελέα στον οποίο έχει κληθεί δύο φορές σε ανωμοτί κατάθεση.
Στην επιμονή της κ. Πολύζου στο «δικαίωμα της σιωπής» και των ισχυρισμών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης ζήτησε εξηγήσεις και απείλησε με αγωγή τον κ. Θεοφύλακτο. Ο τελευταίος με τη σειρά του αντέτεινε: «είναι ντροπή του κ. Μηταράκη. Να ντρέπεστε. Να συνεννοείστε με τη μάρτυρα για το τι θα κάνει», και τον κ. Μηταράκη να αντιλέγει σε αντίστοιχο ύφος, λέγοντας «ζητώ τη προστασία της λειτουργίας της Βουλής».