Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές για τη Διάσκεψη Προέδρων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές για τη Διάσκεψη Προέδρων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια, δύο τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ειδικότερα, η πρώτη τροποποίηση αφορά την αύξηση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με την οποία προστίθεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθεί και αριθμητικά η κυβερνητική πλειοψηφία εντός του Οργάνου, που σήμερα είναι ισοψηφία με την αντιπολίτευση, καθώς η προηγούμενη Βουλή ήταν οκτακομματική, ενώ μετά τις πρόσφατες εκλογές έγινε εξακομματική.

Η δεύτερη αλλαγή προβλέπει την έγκριση, από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, του προτεινόμενου για διορισμό διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Υπέρ της πρώτης τροποποίησης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

Τη δεύτερη αλλαγή του κανονισμού υπερψήφισε η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών» και το ΚΚΕ με τη ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM