Διεθνής Τύπος για Τσίπρα: Χάος στην Ελλάδα- Όλοι είναι εναντίον του, χάνει τον έλεγχο

Διεθνής Τύπος για Τσίπρα: Χάος στην Ελλάδα- Όλοι είναι εναντίον του, χάνει τον έλεγχο Facebook Twitter
3

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τους κακούς χειρισμούς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου, με τα δημοσιεύματα -ειδικά της Γερμανίας- να είναι έρχονται σαν καταπέλτης το ένα μετά το άλλο και να κατακρίνουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας έμμεσα ή άμεσα πως ο Τίσπρας "έχει χάσει τον έλεγχο".

Η εφημερίδα Handelsblatt κάνει έναν απολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας στο θέμα των περιπολιών του NATO στο Αιγαίο . «Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο. Πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό ειδικά στην προσφυγική πολιτική. Την Τρίτη ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή». Ο αρθρογράφος στη συνέχεια θίγει και το θέμα του ασφαλιστικού: «Οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές. Η πιο καυτή πατάτα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Γι' αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας».

Την σύνδεση της προσφυγικής με την οικονομική κρίση επιχειρεί σε άρθρο της η σημερινή Süddeutsche Zeitung. «Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να καθυστερούν οι επίμαχες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται μετριοπαθείς. Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί κανείς να δει μόνο τη μία κρίση χωρίς να βλέπει την άλλη. Ωστόσο κανείς από τους κορυφαίους πολιτικούς, ούτε στις Βρυξέλλες αλλά ούτε και στην Αθήνα, θέλει να το πει αυτό ξεκάθαρα. Στους κυβερνητικούς κύκλους της Αθήνας καθώς και σε κύκλους ευρωπαίων διπλωματών στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και η προσφυγική κρίση συνδέονται. Η Γερμανία είναι αρκετά συγκρατημένη όσον αφορά την άσκηση κριτικής στα σχέδια που προβλέπουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και ενδέχεται να αποδυναμώσουν την οικονομία. Ξαφνικά οι δανειστές δείχνουν κάτι σαν κατανόηση», αναμεταδίδει η Deutsche Welle. 

 

Εκτενέστατο ρεπορτάζ με τίτλο «Όλοι εναντίον του Τσίπρα» δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Die Zeit, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των διεκδικήσεων του λαού. Πρόκειται για ένα γνωστό φαινόμενο που συνετέλεσε στην καταστροφή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για τον Τσίπρα προστίθεται όμως και ένας ακόμη παράγοντας που λέγεται προσφυγική κρίση». Ο δημοσιογράφος αξιολογεί το καυτό ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ως εξής: «Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι δικαιότερη από τις προηγούμενες με την έννοια ότι πλέον δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο. Παρ' όλα αυτά ακούγεται από κύκλους της ΕΕ ότι οι δανειστές δεν είναι ακόμη ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις. Αλλά και αυτό μοιάζει γνωστό. Αναρωτιέται κανείς: Πότε θα τελειώσει αυτός ο κύκλος;».

 

Τέλος, το Bloomberg σχολιάζει την "κωλοτούμπα" του Αλέξη Τσίπρα ξεκινώντας από τα νούμερα για το ΑΕΠ και την ύφεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. «Η Ελλάδα ξεκίνησε μια από τις πιο τραυματικές περιόδους στην σύγχρονη οικονομική ιστορία της με τις εκλογές πριν ένα περίπου χρόνο και μια κυβέρνηση που δεσμεύθηκε να σκίσει τα Μνημόνια που είχαν υπογραφεί. Αυτό κατέληξε με μια δραματική στροφή 180 μοιρών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ένα τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο. Με τις αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό να συσσωρεύονται, την ΕΕ να πιέζει για αναχαίτιση του κύματος προσφύγων που μπαίνει στη χώρα και τις παγκόσμιες αγορές σε sell-off , τα μαύρα σύννεφα έρχονται ξανά" σχολιάζει το πρακτορείο. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM