«Το ΔΝΤ θα αντιμετωπίσει τις χρεωμένες χώρες με πιο ευέλικτο τρόπο»

«Το ΔΝΤ θα αντιμετωπίσει τις χρεωμένες χώρες με πιο ευέλικτο τρόπο» Facebook Twitter
0

Το Νομισματικό Ταμείο, γράφει η Die Zeit, δείχνει να είναι διατεθειμένο να δώσει μερικές ελευθερίες στις υπερχρεωμένες χώρες, διαφορετικά η ανάπτυξη θα υποφέρει.. Η αλλαγή φάνηκε μετά τις εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα. 

Το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν τα υπερβολικά αυστηρά μέτρα. Αυτό ισχύει κυρίως, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η ανάπτυξη βρίσκεται σε κάμψη. Τη Δευτέρα το βράδυ είπε σε μια συγκέντρωση φοιτητών του πανεπιστημίου της Ζυρίχης ότι «όταν η ανάπτυξη είναι χειρότερη από το αναμενόμενο, είναι καλύτερο να τηρούνται κυρίως τα μέτρα παρά να είμαστε υπερβολικά προσηλωμένοι στους στόχους.»

Αυτό σημαίνει αρχικά περισσότερη ευελιξία στην αντιμετώπιση χρεωμένων χωρών όπως η  Ελλάδα, όπου τα δισεκατομμύρια βοήθειας συνοδεύτηκαν από πολύ αυστηρά μέτρα, τα οποία τελικά καθυστέρησαν την ανάπτυξη. Στις εκλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας τα κόμματα που ήταν αντίθετα με την ως τώρα αντιμετώπιση ήταν αυτά που κέρδισαν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Ίσως η Ελλάδα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί την επόμενη δόση του δανείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Newsroom / Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Ποιος είναι ο πολιτικός αντίκτυπος των συλλαλητηρίων; Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι στις δημοσκοπήσεις; Τι θα είχε συμβεί αν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλεγεί ο Π. Γερουλάνος και ο Π. Πολάκης; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη σύμβουλο επικοινωνίας και εκδότρια του Fact News, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ