Ειδική διάταξη για το bullying στο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ειδική διάταξη για το bullying στο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης Facebook Twitter
4

Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται όποιος διαπράττει bullying, σύμφωνα με ειδική ρύθμιση που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Με την ίδια ποινή θα τιμωρείται και όποιος, παραμελώντας τα καθήκοντα του, δεν φρόντισε να  αποτρέψει το συμβάν.

 Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο  312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Αν  δεν  συντρέχει  περίπτωση  βαρύτερης  αξιόποινης   πράξης,  τιμωρείται  με φυλάκιση όποιος με συνεχή  σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση  ή άλλη βλάβη της σωματικής  ή ψυχικής  υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του  ή  δεν  μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει  στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι  του  δράστη  ή  έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην  εξουσία  του  ο  υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη  παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται  αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας.»

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore: «Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών και λασπολόγων»

Πολιτική / Ο Κασσελάκης απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore: «Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών και λασπολόγων»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστάτησε από τη Δημοκρατία. Παράνομη καθαίρεση. Παράνομος αποκλεισμός. Αλλοίωση εκλογικών καταλόγων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μπορω να κρινω το 6 μηνες φυλάκιση, παρολο που μου φαινεται λιγο, αλλα φανταζομαι αυτο εχει να κάνει και με νομικα θέματα, πώς χαρκτηρίζεται το αδίκημα κλπΜηπως ομως κάποτε για κάποια αδικήματα θα πρεπει να γινει υποχρεωτικη η ψυχολογική παρακολουθηση και παραλληλα για αδικήματα αυτου του τύπου και η κοινωνική εργασια?
"Μηπως ομως κάποτε για κάποια αδικήματα θα πρεπει να γινει υποχρεωτικη η ψυχολογική παρακολουθηση και παραλληλα για αδικήματα αυτου του τύπου και η κοινωνική εργασια"Εξαιρετικά εύστοχη η τοποθέτηση σου. Το πρόβλημα δεν λύνεται -μόνο- με την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος, ή τις συνέπειες των πράξεων (οι οποίες αφού τελέσθηκαν, σαφώς και πρέπει να τιμωρηθούν) αλλά κυρίως με την πρόληψη.
Θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχαν ψυχολόγοι στα σχολεία. Σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα που προκαλούν εκφοβισμό έχουν τα ίδια προβλήματα, διαταραχές προσωπικότητας ή προέρχονται από προβληματικές οικογένειες (πχ ενδοοικογενειακή βία, χρήση ουσιών....) Οπότε σίγουρα θα ήταν ωφέλιμο και οι δύο πλευρές (εκφοβιστής/εκφοβιζόμενος) να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.
Παρότι υπάρχει η διάταξη 72 του ΠΚ για αναγκαστική εργασία δεν εφαρμόζεται διότι το Σύνταγμα μας απαγορεύει την καταναγκαστική εργασία(και καλά κάνει νομίζω).Για τον ψυχολογο συμφωνω,θα ηταν καλη ιδεα να αρχισουμε επιτελους να ακολουθουμε τετοια μετρα σε αρκετα εγκληματα!