Έληξε το θρίλερ με τις έδρες στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική

Έληξε το θρίλερ με τις έδρες στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ξεκαθάρισε η κατάσταση στις εκλογικές περιφέρειες της Α΄ Θεσσαλονίκης, της Β΄ Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, όπου εξελίχθηκε ένα "θρίλερ" όλο το βράδυ σχετικά με την κατανομή των εδρών, καθώς στην πρώτη περίπτωση μία έδρα "έπαιζε" ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και στις άλλες δύο, μία έδρα "έπαιζε" ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στη Χρυσή Αυγή. Κερδισμένοι είναι η Ν.Δ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, αντιστοίχως.


Με ενσωμάτωση 99,63% των αποτελεσμάτων στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η κατανομή των εδρών είναι 6 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 4 για τη Ν.Δ. και από 1 έδρα για τη Χρυσή Αυγή, την Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Έτσι οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι: Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη (Ν.Δ), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων- αν δεν κρατήσει την έδρα εκλέγεται ο Γιάννης Σαρίδης), Γιάννης Δελής (ΚΚΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι-με βάση την κατανομή του υπουργείου Εσωτερικών δεν παίρνει έδρα στα Χανιά, οπότε θα κρατήσει της Θεσσαλονίκης και θα μείνει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου), Ευάγγελος Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ).


Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων σε ποσοστό 99,59% η κατανομή των εδρών είναι 2 στον ΣΥΡΙΖΑ, 2 στη Ν.Δ. και από έδρα σε Ενωση Κεντρώων, ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι.


Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι: Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ), Αριστείδης Φωκάς (Ενωση Κεντρώων), Αθανάσιος Βαρδαλής (ΚΚΕ), Γιώργος Αρβανιτίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι).


Στη Χαλκιδική, με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων στο 99,49% και σύμφωνα με την κατανομή εδρών του υπουργείου Εσωτερικών χάνει την έδρα ο επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και την παίρνει η Χρυσή Αυγή με την Σωτηρία Βλάχου.


Τις άλλες δύο έδρες της περιφέρειας παίρνουν ο Γιώργος Βαγιωνάς (Ν.Δ) και ο Κατερίνα Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM