Επίδομα πρώτης ανταπόκρισης σε αστυνομικούς σχεδιάζει το υπουργείο

Επίδομα πρώτης ανταπόκρισης σε αστυνομικούς Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργυρών σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει στην αστυνομία.

Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται επίδομα για τους ανταποκριτές πρώτης γραμμής, για τους αστυνομικούς δηλαδή που πηγαίνουν πρώτοι στο περιστατικό. Στόχος είναι να ενισχυθεί το εισόδημά τους, με αυτό το «επίδομα πρώτης ανταπόκρισης» όπως υπογράμμισε. «Θέλουμε μία νέα αστυνομία, η οποία θα ξεκινάει από τις δομές της ίδιας της οργάνωσης της, το οργανόγραμμα της, το Αρχηγείο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες μέχρι την αξιολόγηση και διαχείριση του προσωπικού, αλλά και τη διαρκή και δια βίου εκπαίδευση που θα κρατάει τους αστυνομικούς σε μια ετοιμότητα» είπε σε συνέντευξή του στο newsbomb.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «κύρια προτεραιότητά μας είναι να καταστήσουμε τα θύματα, απολύτως ασφαλή» ενώ σημείωσε πως «το 2023 η ΕΛ.ΑΣ σχημάτισε 12.500 δικογραφίες, δηλαδή έχει γίνει σοβαρή δουλειά από χιλιάδες αστυνομικούς υπέρ χιλιάδων θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM