Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την διέγραψε ο Ανδρουλάκης

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την διέγραψε ο Ανδρουλάκης Facebook Twitter
0

Στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη σκιά των εξελίξεων με τη μεγάλη έρευνα κατά της διαφθοράς στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξετάζεται στο πλαίσιο υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Le Soir: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για σκάνδαλο διαφθοράς

Στη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της προχώρησαν οι βελγικές αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με την Le Soir.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της.

Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διαφθορά και δωροδοκία με κράτος του Κόλπου, είναι σύμφωνα με τη Le Soir, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Le Soir συνεχίζει αναφέροντας ότι η 44χρονη Ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών.

Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε από τις αρχές για ανάκριση. Πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού θεσμού.

Ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν στα πράσα, διευκρινίζει η Le Soir.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM