Γεωργιάδης: Ενδεχομένως από Μάιο η σταδιακή άρση των μέτρων

Γεωργιάδης: Ενδεχομένως από Μάιο η σταδιακή άρση των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε εκ νέου ότι φέτος, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα υπάρξει μαζική πασχαλινή έξοδος.

«Θα ήταν ανεπίτρεπτο να επιτρέψουμε να υπάρξει μαζική έξοδος και οι εκδρομείς να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία και παράλληλα να πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάνουμε για τον περιορισμό της πανδημίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως ο Απρίλιος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας.

«Αν όλα πάνε καλά, τον Μάιο ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων» εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία»

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία.

«Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και, παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη» σημείωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι παρότι έχει δεχτεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός.

Τέλος, για την απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές ο υπουργός εξήγησε πως ελήφθη αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και αφετέρου γιατί έπρεπε να ληφθούν υπ' όψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM