Η Ελλάδα κατήγγειλε την Άγκυρα στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ

Η Ελλάδα κατήγγειλε την Άγκυρα στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ Facebook Twitter
1

Σε καταγγελία της Τουρκίας στον ΟΗΕ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώνοντας τον Οργανισμό ότι η Άγκυρα έχει παραχωρήσει παράνομα άδειες έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για ρηματική διακοίνωση με εντολή του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου και με στόχο τη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Ελλάδα κατήγγειλε την Άγκυρα στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ Facebook Twitter

Αυτή η κίνηση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την επίσκεψη Ολάντ και τη σαφή θέση του Γάλλου προέδρου υπέρ του καθορισμού της ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που έχει υπογράψει η Ελλάδα, αλλά όχι και η Τουρκία. Η επόμενη κίνηση για τον καθορισμό ΑΟΖ είναι η κατάθεση συντεταγμένων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από ελληνικής πλευράς, κάτι όμως που απαιτεί προετοιμασία και χρόνο. Αντιστοίχως μέσα στις πιθανολογούμενες τουρκικές αντιδράσεις είναι και η κατάθεση συντεταγμένων από μέρους της; Άγκυρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM