Η Ελλάδα μπορεί να μειώνει μισθούς και συντάξεις, μπορεί να αφήνει απλήρωτα τα τιμολόγια όμως έχει ένα αντικείμενο του πόθου που βρίσκεται στη Νεβάδα και δεν είναι άλλο από χίλια φθαρμένα τανκς M1A1 Abrams που έχει παρατήσει ο αμερικανικός στρατός εκεί μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Ηandelsblatt. Για την εφημερίδα υπάρχει ένας αγοραστής για αυτά-τα γεμάτα από σκόνη της ερήμου αφού είχαν επιχειρήσει στο Ιράκ- άρματα. Και δεν είναι άλλος από την "υπερχρεωμένη Ελλάδα που ενώ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας θέλει να πάρει 400 άρματα και να τα κάνει και πάλι μάχιμα".
Στη συνέχεια οι Γερμανοί αναφέρονται στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στις μειώσεις σε απολαβές, στα χρέη του Δημοσίου σε εταιρίες και προμηθευτές που φτάνουν τα 6,6 δις ευρώ, στην έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, τις ελλείψεις ακόμη και σε επιδέσμους στα νοσοκομεία και σημειώνει ότι μοιάζει παράλογο μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, να θέλει η Ελλάδα να πάρει αυτά τα άρματα.
Όταν τον Οκτώβριο η είδηση για τη σκέψη απόκτησης των συγκεκριμένων τανκς έκανε το γύρο των ΜΜΕ, ο Ηλίας Μόσιαλος είχε πει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, γράφει η Ηandelsblatt αλλά, όπως τονίζει, "ο Μόσιαλος προφανώς δεν είπε αλήθεια". Η εφημερίδα- καλά ενημερωμένη-γράφει ότι έχει ήδη σταλεί σχετική με τα άρματα επιτροπή στη Νεβάδα για να επιθεωρήσει τα Abrams ενώ ήδη το ΓΕΣ έχει κάνει επαφές με τους Έλληνες εφοπλιστές για να τους ζητήσει προσφορές για τη μεταφορά των αρμάτων στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να παραχωρήσουν δωρεάν τα συγκεκριμένα άρματα, προσβλέποντας σε μελλοντικές παραγγελίες από τη χώρα μας σε πυρομαχικά και ανταλλακτικά.
Πριν από λίγες ημέρες επίσης η εφημερίδα Di Welt φιλοξενούσε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο δεν έχει πρόβλημα για να δεχτεί αλλά ενδέχεται και να πιέσει για αγορά γερμανικών όπλων, από τα χρήματα που θα... περισσέψουν από το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφερόταν και σε δήλωση του κυρίου Δρούτσα, πρώην υπουργού Εξωτερικών για την αναγκαιότητα αγοράς πολεμικού υλικού στους χαλεπούς καιρούς της ελληνικής κρίσης, όταν ο κ. Δρούτσας είχε αναφερθεί στον «εξοπλιστικό διαγωνισμό» με την Τουρκία λέγοντας, «είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό».
σχόλια