Καμμένος: Η απάντηση στην Τουρκία θα είναι συντριπτική αν μας αμφισβητήσει

Καμμένος: Η απάντηση στην Τουρκία θα είναι συντριπτική αν μας αμφισβητήσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, διαμήνυσε από την Κύπρο πως αν η Τουρκία «τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή» να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας,  η απάντηση θα είναι «συντριπτική».


Ο κ. Καμμένος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του, Σάββα Αγγελίδη, για όλο το φάσμα της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Ηλίας Λεοντάρης, επιτελείς και υπηρεσιακοί παράγοντες από αμφότερες τις πλευρές.


Ο υπουργός σημείωσε ότι ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί.

Πρόσθεσε δε ότι χάρη στην σταθερότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος «σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουν ένα πυλώνα σταθερότητας, που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο, αλλά και προς τα βόρεια, μέσω της Ελλάδας, με τις Βαλκανικές χώρες».

«Αυτός ο άξονας σταθερότητας στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που σκέφτονται ή μπορεί να σκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την προσπάθεια κατάλυσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ επιθετική στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, η συνέχιση της αιχμαλωσίας τους και της ομηρίας τους αποτελεί , σύμφωνα με τον υπουργό, «μία τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην παράνομη κράτηση και του πάστορα Μπράνσον , που και αυτός είναι όμηρος, προκειμένου να ανταλλαγεί με τον Γκιουλέν .


«Εμείς θέλουμε μια Τουρκία, η οποία να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της Ευρώπης, το δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δρόμο της ειρήνης και αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας», κατέληξε ο Π. Καμμένος.

Ο Κύπριος υπουργός 'Αμυνας , Σάββας Αγγελίδης, σημείωσε από την πλευρά του ότι Κύπρος και η Ελλάδα «συντάσσονται στον κοινό αγώνα μαζί με τους εταίρους τους ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη των δημοκρατικών κοινωνιών και του σύγχρονου πολιτισμού τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια