Καραμανλής, Βενιζέλος και Αχτσιόγλου διορίστηκαν κατά λάθος δικαστικοί αντιπρόσωποι

Καραμανλής, Βενιζέλος και Αχτσιόγλου διορίστηκαν κατά λάθος δικαστικοί αντιπρόσωποι Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η νυν υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διορίστηκαν, κατά λάθος, δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στον Άρειο Πάγο μόλις έγινε αντιληπτό. Όπως όλα δείχνουν, από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων αρκετοί πολιτικοί συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους των δικαστικών αντιπροσώπων, όπως ο Νίκος Δένδιας. 

Πέρα όμως από τους πολιτικούς, για τους οποίους ήδη ξεκίνησε διαδικασία αντικατάστασης τους με άλλους δικηγόρους, έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και γνωστοί δημοσιογράφοι που θα εργάζονται τις ημέρες των εκλογών καθώς και υπερήλικες δικηγόροι άνω των 80 ετών. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει τους καταλόγους που στέλνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι, για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διορίστηκε αναπληρωματικός στην Πιερία, τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον διόρισαν στον Λαγκαδά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς που διορίστηκε στον δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης. Η κα Αχτσιόγλου κλήθηκε να μεταβεί στην Μενεμένη. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM