Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων Δημάρχου και όλου του Δ.Σ

Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων Δημάρχου και όλου του Δ.Σ Facebook Twitter
0

Με μια απόφαση που όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης στηρίζεται σε κατοχικό νόμο του Τσολάκογλου, ο οικονομικός Επιθεωρητής πού έλεγξε τα οικονομικά του δήμου, διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τόσο του Δημάρχου όσο και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόφαση ελήφθη για χρέος του Δήμου Τήλου ύψους 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος ο κύριος Αλιφέρης σε δηλώσεις του στο www.aftodioikisi.gr λέει ότι τα χρήματα δαπανήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα, μετά από έγκριση της Περιφέρειας για διατροφή-διαμονή φοιτητών του ΕΜΠ -στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους, και χάριν των οποίων χαρτογραφήθηκε το νησί-, για εκδήλωση προς τιμήν του πρώην υπουργού Σάκη Πεπονή και για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων για πρόσωπα και υπηρεσίες που δικαιολογούνται (ΕΚΑΒ, Πολιτική Προσταστία, συγκοινωνίες κτλ). Όπως δε τονίζει, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την απόφαση αυτή ως απαράδεκτη, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι τόκοι.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Τήλου που έγινε ευρύτερα γνωστός τελώντας τους γάμους δυο ζευγαριών ομοφυλοφίλων το 2008, σημειώνει: «κάποιος επιθεωρητής, ο κ. Καριωλάκης, μη αποδεχόμενος τη νομοθεσία της Βουλής που απεφάνθη σχετικά το 2009 και το 2010, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που αθωώνουν το πολίτικο προσωπικό της Τήλου, παρά τη σχετική απόφαση, του ελεγκτικού συνεδρίου για το ίδιο θέμα, για λόγους προς διερεύνηση ανέσυρε νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης των δοσίλογων της Κατοχής το έτος 1942 για να μας δικάσει, όπως δίκασαν τότε όλους τους δημοκράτες χωρίς κανένα δικαίωμα άσκησης ένδικου μέσου από μεριάς της δημοτικής Αρχής.

»Διάταξη που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος αλλά και σε κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής νομολογίας. Ο κύριος επιθεωρητής με αντισυνταγματικό και παράνομο, λοιπόν, τρόπο δικάζει τη δημοτική Αρχή γιατί εκτέλεσε το καθήκον της με το επιβαρυντικό στοιχείο της επιτυχίας».Ο νόμος αυτός του 1942 δεν επιτρέπει την επιστροφή των κατασχεθέντων περιουσιών, ακόμη κι αν οι “κατηγορούμενοι” αθωωθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό σημαίνει και το «χωρίς κανένα δικαίωμα άσκησης ένδικου μέσου από μεριάς της δημοτικής Αρχής».

Ο Δήμαρχος Τήλου που επισκέφθηκε την Αθήνα για να διευθετήσει το θέμα, δηλώνει ότι έκπληκτος με τον υφιστάμενο του δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Όμως αυτή η απόφαση του Οικονομικού Επιθεωρητή δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Τήλου ο οποίος έχει μπει και σε πρόγραμμα εξυγίανσης από το υπουργείο Οικονομικών ως υπερχρεωμένος. Ο κ. Αλιφέρης έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό στην οποία του απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο και σε αυτή κάνει λόγο για “ανθρωπιστικό ατύχημα”, “πατριωτικό δυστύχημα” και “αλητείες που δεν συγχωρούνται”.

Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων Δημάρχου και όλου του Δ.Σ Facebook Twitter

Στην επιστολή προς το Γιώργο Παπανδρέου με τίτλο "Γιατί τόση Αλητεία;” ο Δήμαρχος Τήλου αφού αναφέρεται στις δράσεις και τα επιτεύγματα του Δήμου και καταφέρεται ονομαστικά εναντίον ανθρώπων μέσα από το ΠΑΣΟΚ που υπέσκαψαν την προσπάθεια του, καταλήγει με τρία υστερόγραφα, εκ των οποίων το τελευταίο είναι το πιο “χαρακτηριστικό”.

Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων Δημάρχου και όλου του Δ.Σ Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM
Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Πολιτική / Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας από την αντιπολίτευση είναι πλέον αυταπόδεικτη και πρέπει να σταματήσει, λέει η ΝΔ - «Αν ψάχνουν, λοιπόν, ποιος τα "μαζεύει", ας κοιταχτούν στον καθρέφτη», απαντά το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Πολιτική / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων έχει οριστεί να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη
LIFO NEWSROOM