Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
1

Τη διαβεβαίωση του πως η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο έδωσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Παρακολούθησης των Διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά στο πλαίσιο μίας εθνικής μεταρρύθμισης, η οποία στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η χώρα δεν πρόκειται να δεχτεί, σε καμία περίπτωση πρόσθετες υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από συμβατικές δεσμεύσεις ή ανάγονται στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως σε ό,τι αφορά τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος υπέρ των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει δεύτερη επιτόπια επίσκεψη στην Αθήνα τον Μάιο, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να έρθει σε επαφή με δημόσιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα απ΄ όσο μας έχει πει ο Τσίπρας, η Κυβέρνηση της ΠΦΑ το μνημόνιο το έχει γραμμένο και σκοπεύει να το σκίσει.Σκίστο αγόρι μου που κάθεσαι και λες ότι θα το σεβαστούμε κιόλας!