Λιβάνιος για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ: Έρχεται σημαντική πριμοδότηση εντοπιότητας 

Λιβάνιος για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ: Έρχεται σημαντική πριμοδότηση εντοπιότητας  Facebook Twitter
0

Η εντοπιότητα πρόκειται να μοριοδοτείται σημαντικά στο προσεχές μέλλον στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ειδικά όσον αφορά στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. 

Την αλλαγή προανήγγειλε από τη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, επισημαίνοντας πως η ρύθμιση αυτή θα εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ που θα έρθει στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Θα πριμοδοτήσουμε την εντοπιότητα κυρίως στις ορεινές και στις νησιωτικές περιοχές το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου.

«Η μεγάλη αλλαγή είναι η πριμοδότηση εντοπιότητας. Έχουν ανάγκη ιδίως οι ορεινοί - νησιωτικοί δήμοι ανεξαρτήτως πληθυσμού νησιωτικοί δήμοι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για παράδειγμα η Λέσβος δεν πρέπει πάρει εντοπιότητα και να έρθει κάποιος από την Αθήνα στη Λέσβο να εργαστεί. Αν υπάρχουν πτυχιούχοι, αυτούς θέλουμε να μείνουν στον τόπο τους και να εργαστούν για τις δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών που ζουν», πρόσθεσε ο Υπουργός, διευκρινίζοντας ότι ειδικά για τα νησιά δεν θα τεθούν πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο κ. Λιβάνιος μάλιστα υποστήριξε, πως με το μέτρο αυτό θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες να παραμένουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους, λύνοντας ταυτόχρονα το ζήτημα των υψηλών ενοικίων: «Αν ανοίξει μια θέση στο Δήμο Πρεσπών και υπάρχει ενδιαφερόμενος πτυχιούχος από τον Δήμο Πρεσπών θα πριμοδοτηθεί με τέτοιο σημαντικό βαθμό ώστε να διοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας του πετυχαίνοντας δύο πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι ότι δίνει κίνητρο σε έναν νέο άνθρωπο να μείνει στον τόπο του, γνωρίζοντας ότι έχει την θέση του εκεί πέρα και το δεύτερο που αφορά ιδίως την νησιωτική Ελλάδα και τις υψηλά τουριστικές περιοχές ότι μας βγάζει ένα τρομερά μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει που είναι η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ενοίκιο σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερο ακόμα και από τον μισθό ενός νεοδιοριζόμενου δημοσίου υπαλλήλου».

«Η πρόθεση είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες να τις πάμε γρήγορα να εκμεταλλευτούμε τις διαλειτουργικότητες να εκμεταλλευτούμε αυτή την αλλαγή που έχει γίνει στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Και να μπορέσει το ΑΣΕΠ να κάνει την δουλειά του πιο ουσιαστικά πιο γρήγορα, δεν είναι πάντα η λύση να αυξήσουμε συγκεκριμένηα ανθρώπους», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από skai.gr

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM