Μητσοτάκης για Πατούλη- Νίκα: Ευχαριστώ τους περιφερειάρχες που δεν στηρίξαμε, το αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια

Μητσοτάκης για Πατούλη- Νίκα: Ευχαριστώ τους περιφερειάρχες που δεν στηρίξαμε, το αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε έμμεσα μηνύματα σε Γιώργο Πατούλη και Παναγιώτη Νίκα, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, σε Αττική και Πελοπόννησο αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται, ότι μερικές ώρες πριν τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λέσβο με αφορμή την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίο, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του, ενώ δήλωσε ότι στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά. 

«Το κόμμα έχει κάνει τις επιλογές του και για τις 13 περιφέρειες της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή – δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτούς αλλά είναι κάτι που θέλω να το τονίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Θέλουμε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση». «Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι καλύτερος να τους εκπροσωπήσει».

«Η επιλογή μας είναι περιφερειάρχες που μπορούν να υπηρετήσουν το δικό μας αναπτυξιακό όραμα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως «με αυτή την προσέγγιση θα κινηθούμε στις περιφερειακές εκλογές».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σωστή επιλογή ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο

«Έχουμε κλειδώσει τις επιλογές μας και θέλουμε να δικαιωθούν στις κάλπες από τους πολίτες» σημείωσε. Αναφερόμενος στον Αλκιβιάδη Στεφανή έκανε λόγο για «σωστή επιλογή για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

«Μπορεί να συνεργαστεί άνετα με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά έχει γνώση και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Στεφανής ανέφερε πως «προσέρχομαι με σκοπό να δώσω δυναμική και προοπτική για το αύριο του τόπου». «Ζητώ από όλους να προχωρήσουμε μαζί για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου και την καλύτερη ζωή των κατοίκων του. Ξεκινάμε μια ωραία μάχη και ξεκινάμε δυναμικά», κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM