Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Αμερικανούς βουλευτές Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία είναι απαράδεκτη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με Αμερικανούς βουλευτές, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μας δεν θα δεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με Αμερικανούς βουλευτές, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη. Επικεφαλής της διακομματικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ. 

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την απαράδεκτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Η χώρα μας, τόνισε, δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση αυτό το πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε την πρόοδο σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης, σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια. 

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από πύλη για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, μετατρέπεται και σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων με επενδύσεις εταιρειών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google. Τέλος, συζητήθηκε η εργαλειοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία, σε βάρος της Ευρώπης και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές για την πρόταση σχετικά με την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM