Μπλούμπεργκ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποχωρήσει έναντι των ελληνικών απαιτήσεων

Μπλούμπεργκ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποχωρήσει έναντι των ελληνικών απαιτήσεων Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
2


«Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποχωρήσει έναντι των ελληνικών απαιτήσεων» υποστηρίζεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, στο οποίο σημειώνεται ότι «παρά τη σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από την ένταξή τους στο ευρώ, ενώ μετά το ξέσπασμα της κρίσης πραγματοποιήθηκε τεράστιο κούρεμα του χρέους, με ταυτόχρονη διοχέτευση στη χώρα υπέρογκων κεφαλαίων από τα χρήματα των φορολογουμένων της βόρειας Ευρώπης».


Στο άρθρο διατυπώνεται η άποψη, μεταξύ άλλων, ότι «μπορεί το ΑΕΠ της χώρας να έχει μειωθεί κατά 25% από το 2009, παραμένει, ωστόσο, διπλάσιο σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από την ένταξη στο ευρώ, το 2002. Οι μισθοί επίσης μπορεί να μειώθηκαν κατά 20% μετά το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά παραμένουν ψηλότεροι σε σχέση με το 2001. Οι καιροί, επίσης, μπορεί να είναι δύσκολοι για την Ελλάδα, αλλά οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ θα ήταν πολύ χειρότερες, βραχυπρόθεσμα, για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Θα ήταν δύσκολο, δηλαδή, να καταβληθούν οι μισθοί του Δημοσίου, ενώ ο τραπεζικός τομέας θα εισέρχετο σε κρίση, η αξία των καταθέσεων θα μειώνονταν και το κόστος των εισαγωγών θα εκτοξευόταν».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η κρίση που βιώνουμε τόσα χρόνια τώρα στη ζωή μας δεν μπορεί να μετρηθεί σε νουμεράκια κύριοι αρθρογράφοι του Bloomberg, ούτε υπάρχει λογική στο γεγονός ότι οι μισθοί είναι 20% παραπάνω από τότε που είχαμε ακόμη την δραχμή, γιατί το κόστος ζωής έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τους σημερινούς μισθούς.Αλλά όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Κι εγώ και οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να γράψει τέτοια άρθρα καθήμενος στην καρέκλα του για κάποια μακρινή χώρα.
Καταρχάς δεν το είπε το «Bloomberg», είναι ένα άρθρο ενός τύπου που λέγεται Guy Hands, διάσημου γιατί έχασε δισεκατομμύρια από την επένδυση του στη δισκογρογραφική εταιρεία ΕΜΙ.Στους ισχυρισμούς του για την Ελλάδα είναι ανάλογα επιτυχημένος. Δεν έκανε τον κόπο να μελετήσει τα στοιχειώδη και τον ξεμπρόστιασαν οι Financial Times για τον ισχυρισμό πως το ελληνικό ΑΕΠ είναι ακόμα διπλάσιο απ'ότι ήταν το 2002. Το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές (χωρίς πληθωρισμό) έχει μειωθεί σε σχέση με το 2002, με τον πληθωρισμό μαζί είναι μόλις κατά το 1/7 υψηλότερο μετά από 12 χρόνια.Α, και στο άρθρο του τελειώνει γράφοντας ένα μελοδραματικό «Όσο πιο πολύ ζω μακριά από το Λονδίνο... ...τόσο πιο ξεκάθαρη μου είναι η επιτυχία της ΕΕ να φέρει ευημερία, σταθερότητα και ειρήνη στην ήπειρο. Θέλω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτά τα θετικά» Λεπτομέρεια: Πιστεύει τόσο στην ΕΕ που δεν ζει εντός της αλλά στον φορολογικό παράδεισο του Γκέρνι.