Νέες κατηγορίες στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του

Νέες κατηγορίες στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του Facebook Twitter
9

Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την αποφυλάκισή του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε και πάλι στον ανακριτή Διαφθοράς, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών του Δήμου, όπου κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκε "τρύπα", που σύμφωνα με τη δικογραφία ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε τελικώς ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Ο Β. Παπαγεωργόπουλος απολογήθηκε δια υπομνήματος, αρνούμενος την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία που τού αποδίδεται και η οποία είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Στο υπόμνημά του, ο τέως δήμαρχος φέρεται να αναφέρει ότι τη διαχειριστική ευθύνη είχαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όχι ο ίδιος.


Η υπόθεση των ειδικών εντολών στον κεντρικό Δήμο άρχισε να ερευνάται ύστερα από σχετική εντολή που δόθηκε από τη γενική διεύθυνση επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών. Από τον διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του Δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπέγραφαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα. Η δικογραφία αφορά το χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2004.


Όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές, έγγραφο της νέας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης βεβαιώνει ότι οι ειδικές εντολές στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ενταλματοποιηθεί και κατ' επέκταση δεν υπάρχει λογιστικό έλλειμμα, παρά μόνο διαχειριστική εκκρεμότητα.


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι. Εκτός από μία υπάλληλο, άπαντες έχουν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων.
Μετά το πέρας της ανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα έχει το Συμβούλιο, που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η υπόθεση αυτή είναι ήδη ''σούπα'', το γράφει και το άρθρο: ''οι ειδικές εντολές στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ενταλματοποιηθεί και κατ' επέκταση δεν υπάρχει λογιστικό έλλειμμα, παρά μόνο διαχειριστική εκκρεμότητα''. Επομένως, μην περιμένουν ορισμένοι χειροπέδες στους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος.Όσον αφορά στον κ. Παπαγεωργόπουλο, θεωρώ ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ήταν εσφαλμένη (σε δεύτερο βαθμό): απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση. Δηλαδή ο δήμαρχος που εν γνώσει του γίνονταν όλα όσα γίνονταν ήταν απλός και όχι άμεσος συνεργός. Ή έπρεπε να καταδικασθεί για άμεση συνέργεια (και άρα ισόβια) ή δεν ήξερε τίποτε, δεν παρείχε καμία βοήθεια και κάλυψη και έπρεπε να αθωωθεί. Απλός συνεργός όμως ως εκ της θέσεώς του δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Για τον Αλέν Ντελόν.Πάει ένας στο ράφτη να ράψει κουστούμι και το μανίκι του είναι λίγο στραβό. Δεν πειράζει του λέει ο ράφτης, θα κουνάς το χέρι σου πάνω κάτω και δεν θα φαίνεται. Το κουνάει το χέρι ο τύπος, αλλά τώρα στράβωνε το πέτο. Ξαναπάει στον ράφτη. Δεν πειράζει του λεει ο ράφτης, θα τινάζεις τον ώμο και δεν θα φαίνεται. Το κάνει κι αυτό, αλλά αυτή τη φορά τραβιόταν το παντελόνι προς τα πάνω. Δεν πειράζει του λέει ο ράφτης, θα κλωτσάς ελαφρά και δεν θα φαίνεται. Ξαναπάει μετά δυο μέρες στο ράφτη και του λέει ωραία τώρα στέκεται το κουστούμι, αλλά τώρα όσοι με βλέπουν μου λένε, άλα κουστουμιά ο ανάπηρος!!!
Boxer thanks! Καλό, δεν το ήξερα. Τέλος πάντων, η διάταξη που εκμεταλλεύεται ο Παπαγεωργόπουλος είναι απαράδεκτη. Αλλά δεν φταίει για αυτήν ο πρώην δήμαρχος, δεν είναι αυτός που νομοθέτησε αυτό το έκτρωμα.
Τι σημασία θα έχει. Πάλι θα είναι έξω εκμεταλλευόμενος τη φωτογραφική διάταξη Παρασκευόπουλου με την οποία θα έβγαζε έξω τον σύντροφο. Κι άλλο λουλούδι μας προέκυψε βέβαια στην πορεία...Η υπόθεση ανεβάζει το αίμα σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, αλλά πριν νευριάσει να του θυμίσω ότι για το θεσμικό αυτό ξεχαρβάλωμα είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ υπεύθυνος Ο ΙΔΙΟΣ. Λουστείτε τα τώρα.