Ο Γκόρντον Μπράουν σκέφτεται να επιστρέψει στη διδασκαλία όταν αποσυρθεί απ' την πολιτική.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είναι ιδιαίτερα ειλικρινής στη συνέντευξη που έδωσε στον «Guardian», και ομολογεί ότι οι τελευταίες εβδομάδες, με τις επιθέσεις που δέχτηκε ακόμα και απ' το ίδιο του το κόμμα γύρω απ' το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων, είναι οι χειρότερες της πολιτικής του καριέρας.
«Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να παραιτηθώ και αύριο» λέει. «Δε μ' ενδιαφέρουν τα όσα έρχονται μαζί με την εξουσία. Δεν θα ανησυχούσα αν δεν επέστρεφα ποτέ στη Ντάουνινγκ Στριτ... Και πιθανότατα θα ήταν καλό για τα παιδιά μου».
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να επιμένει ότι υπό την ηγεσία του οι Εργατικοί μπορούν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, για δύο λόγους: πρώτον γιατί οι ενέργειες της κυβέρνησης τόσο για την οικονομία όσο και για το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων θα αρχίσουν σύντομα να αποδίδουν, και δεύτερον επειδή οι Συντηρητικοί έχουν ήδη δηλώσει ότι σκοπεύουν να κάνουν μεγάλες περικοπές στα έξοδα του δημοσίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψή του για την επίδραση του διαδικτύου στην πολιτική. Ο Γκόρντον Μπράουν πιστεύει ότι το διαδίκτυο σημαίνει πως η εξωτερική πολιτική των κρατών δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, εξαιτίας του τρόπου που μεταδίδονται οι πληροφορίες. «Η Ρουάντα δεν θα μπορούσε να ξανασυμβεί. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι πια προνόμιο μερικών ελίτ».
Περιγράφει αυτή την εξέλιξη ως πιο θυελλώδη από κάθε άλλη οικονομική ή κοινωνική επανάσταση» και λέει ότι «τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στο Ιράν υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να βρουν νέους τρόπους ώστε να ακουστεί η γνώμη τους».
σχόλια