Με 154 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση με 140 βουλευτές, καταψήφισε επί της αρχής .
Ωστόσο, από την κυβερνητική πλειοψηφία υπήρξε επί των άρθρων μία διαφοροποίηση, αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος καταψήφισε τα 6 άρθρα του νομοσχεδίου (1,2,5,10,13,21).
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 συνολικά βουλευτές.
Απουσίασαν, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, οι βουλευτές της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης και 'Αννα Καραμανλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μανιάτης όπως και η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι.
Παρότι όλοι απέστειλαν επιστολή προς το προεδρείο η οποία ταυτιζόταν με τη θέση του κόμματός τους δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα καθώς εκφράζει απλώς πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ, ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από το άρθρο 14.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη , ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από τα άρθρα 14 και 17.
Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από το άρθρο 10.
Η Ένωση Κεντρώων, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν όλα τα άρθρα.
Σημειώνεται ότι η ονομαστική ψηφοφορία έγινε επί 8 άρθρων που είχαν ζητήσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΚΚΕ.
Και ειδικότερα στα άρθρα:
-1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
-2, για τα φορολογικά θέματα
-5, για τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων
-10, για ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης και ελεγκτικό συνέδριο.
-13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ
-14, για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
-17 για ζητήματα σιδηροδρομικών σταθμών και αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ
-21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, η οποία τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δε μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.
σχόλια