Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου

Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Tο μεταναστευτικό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

 

«Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ Θεοδωράκης, κάλεσε την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις».


Επισήμανε μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση της προέδρου της Βουλής, για την συνεδρίαση της Ολομελείας του Κοινοβουλίου ο κ Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της. Θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν, πρέπει και αυτή να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες».


«Βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει με τις τελευταίες συμπεριφορές της, ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει. Άρα, μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM