Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου

Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Tο μεταναστευτικό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

 

«Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντηση διάρκειας μιας ώρας, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ Θεοδωράκης, κάλεσε την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις».


Επισήμανε μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση της προέδρου της Βουλής, για την συνεδρίαση της Ολομελείας του Κοινοβουλίου ο κ Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της. Θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν, πρέπει και αυτή να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες».


«Βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει με τις τελευταίες συμπεριφορές της, ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει. Άρα, μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM