Στουρνάρας: «Αυτά είναι τα 4 βήματα για έξοδο από το μνημόνιο»

Στουρνάρας: «Αυτά είναι τα 4 βήματα για έξοδο από το μνημόνιο» Facebook Twitter
3

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία».

«Κλειδιά» για την αλλαγή σελίδας είναι κατά τον κ. Στουρνάρα, 4 βήματα: Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ο δικός μας ρόλος σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων λέει ότι αυτό που φοβούνται οι Ευρωπαίοι είναι η  επικράτηση «των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

Ο κ. Στουρνάρας αφήνει και πάλι «παράθυρο» για την αναδιάρθρωση του χρέους, παρά τις συνεχείς δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων που το αποκλείουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα οι εταίροι θα κάνουν το...χρέος τους για το ελληνικό χρέος», ενώ δεν αποκλείει την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες. Θέτει μάλιστα ως βάση την ανατροπή της εικόνας στο φορολογικό πεδίο, θεωρώντας ως αναστρέψιμη την κατάσταση με την ανάλογη διαχείριση.

Εν τω μεταξύ, παρά το «αντάρτικο» βουλευτών για μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις έντονες αντιδράσεις στα τηλεοπτικά «παράθυρα» ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη χθεσινοβραδινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, δήλωσε σε σχετική ερώτηση: «Δεν βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM