Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη Facebook Twitter
3

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν λίγο νωρίτερα υπάλληλοι του δήμου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

«Εμμένουμε στη θέση μας σαν εργαζόμενοι και δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πιστεύοντας ότι οι δύο αυτοί νόμοι θα οδηγήσουν χιλιάδες κόσμου στην ανεργία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης.

 

Σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί ως την λήξη της πρωινής βάρδιας. Διοργανώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Εμμένουμε στη θέση μας σαν εργαζόμενοι και δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πιστεύοντας ότι οι δύο αυτοί νόμοι θα οδηγήσουν χιλιάδες κόσμου στην ανεργία».είπε και ρεύτηκε ο υπάλληλος!Προσωπικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.Από την στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα η "αξιολόγηση" γίνεται καθημερινά,ποιος ο λόγοςνα μην γίνει και στο δημόσιο στους μόνιμους ή στους συμβασιούχους;άλλωστε είναι γεγονός ότι η άρση της μονιμότηταςπρέπει να επιτευχθεί (και γρήγορα) όπως και να γίνουν χιλιάδες απολύσεις.Κι εγώ,αν ήμουν στο δημόσιο και δεν παρήγαγα έργοδεν θα έπρεπε να απολυθώ;τι σημαίνει ανεργία δηλαδή;για να μην μείνει κανείς άνεργος θα πρέπεινα τον ανεχόμαστε να ξύνει τα μπαλάκια του;και βέβαια βγείτε τώρα να πείτε ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι έτσι κι ότι δεν παίρνουν όσα ακούγονταιόπως κι άλλα τέτοια ανέκδοτα.Αυτά αλλού!
Ειμαι ΔΥ και αρχικα οταν ακουσα για αξιολογησεις ειπα επιτελους να φυγει μερικη σαπιλα. Η συγκεκριμενη αξιολογηση ομως προβλεπει: Σωνει και καλα 15% πρεπει να αξιολογηθει χαμηλα. Το ποσοστο των αχρηστων μπορει ανα περιπτωσεις να ειναι και πανω απο 50% σε ορισμενες υπηρεσιες αλλα ΔΕΝ γινεται να το προκαθοριζεις γιατι αφαινως μπορει σε μια υπηρεσια να ειναι λιγοτερο αλλα ακομα χειροτερα κανενας δεν θα ξεπερνουσε το 15%. Επισης λεει οτι παρα την οποια χαμηλη βαθμολογια κανενας δεν απολυθει η θα μειωθει ο μισθος του αλλα θα τον επιμορφωσουν!!! Τοτε για ποιο λογο να γινει; Για να εχουμε να λεμε; Κανονικα πρεπει να φυγει το 30-40% και οι υπολοιποι να δουλευουν οσο πρεπει και να παιρνουν μεγαλυτερους μισθους αλλα αυτα τα κανουν μονο οι ιδιωτικες εταιριες. Εδω εχουμε κοινοβουλευτισμο υποτιθεται αλλα δεκατιες τωρα λειτουργουμε σαν Σοβιετια.
Μια χαρά τα λες. Αλλά το θέμα είναι ότι καλώς η κακώς (Εννοείται κακώς) έτσι ήταν πάντα. Αν ήθελε το κράτος να κάνει απολύσεις, έπρεπε πρώτα να φτιάξει και να δυναμώσει τον ιδιωτικό τομέα. Με την ανεργία στα 28% και το επόμενο μνημόνιο να έρχεται σύντομα, αυτοί οι άνθρωποι που θα πάνε? είναι σαν να λέει το κράτος άντε πηγαίνετε να πεινάσετε τώρα