Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπ. Βιομηχανίας ΗΑΕ: Στενή συνεργασία με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπ. Βιομηχανίας ΗΑΕ: Στενή συνεργασία με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον υπ. Βιομηχανίας ΗΑΕ στο Μέγαρο Μαξίμου
0

Την κοινή τους θέση για ενίσχυση της στενής συνεργασίας της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άραβας υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Ahmed Al Jaber σε μία συνάντηση που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της δεσμευτικής Συμφωνίας Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», αλλά και της δεύτερης ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον υπ. Βιομηχανίας ΗΑΕ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κατόπιν, παρουσία του Πρωθυπουργού, υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον υπ. Βιομηχανίας ΗΑΕ στο Μέγαρο Μαξίμου

Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM