«Τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα»

«Τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα» Facebook Twitter
0

Με τη φράση «τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα» έδωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μια ιδέα για το νέο σοκ που αναμένεται με την είσοδο του καλοκαιριού. Μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ χαρακτήρισε αναγκαία τα μέτρα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα σημειώνοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι να περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για τις αλλαγές που απαιτούνται σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, σημειώνοντας ότι αν σε αυτές  πάμε πολύ καλά,  δε θα χρειαστεί και νέα δανειακή σύμβαση.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς τον Ιούνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, σύμφωνα με το 24h.gr, χαρακτηριστικά: «δεν πιστεύω ότι θα τεθεί θέμα νέας μείωσης των μισθών, ειδικά του κατώτατου» ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα δίλημμα «μεγαλύτερη ανεργία ή χαμηλότεροι μισθοί». «Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».

 «Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Καψής και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ζητούμενο είναι μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούμε να επέλθει ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM