Τέμπη: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο για τα Τέμπη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επιστολή Μητσοτάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για απόλυτη προτεραιότητα όσον αφορά στην έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει «μία ανεπίτρεπτη επιχείρηση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη».

«Αφού διόρισε μόνος του μία Επιτροπή που θα ελέγξει την κυβέρνησή του, τώρα υποδεικνύει εμμέσως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταστήσει μέρος της δικογραφίας το πόρισμα των εκλεκτών του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιμένει δε, πως οι αναγκαίες πραγματογνωμοσύνες για τα αίτια της τραγωδίας θα πρέπει να διενεργηθούν με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και «όχι από οποιαδήποτε Επιτροπή της αρεσκείας του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους.

Τι αναφέρει η επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο

Στην επιστολή του ο Κυριακός Μητσοτάκης, ζητά μεταξύ άλλων την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων που αφορούν στην σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεσή τους «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την ποινική αξιολόγηση σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων «περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών» να προχωρήσει «ανεξάρτητα από την πρόοδο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM