Άννα Κορακάκη: Βάζει στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Άννα Κορακάκη: Βάζει στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι η Άννα Κορακάκη.

H χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα η πρόκρισή της ήταν διπλή αφού ταυτόχρονα εξασφάλισε την παρουσία της και στα 25μ πιστόλι. 

Το πρόγραμμα της Κορακάκη για το Παρίσι περιλαμβάνει 4 μέρες αγωνιστικής δράσης, αφού το διήμερο 27-28 Ιουλίου είναι τα 10μ, θα ακολουθήσουν 4 μέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας και στις 2 με 3 Αυγούστου είναι τα 25μ. 

Το πρόγραμμα της Άννας Κορακάκη στο Παρίσι (ώρες Ελλάδας):
Σάββατο 27 Ιουλίου 
– προκριματικά 10μ αεροβόλου πιστολιού – 10:00
Κυριακή 28 Ιουλίου – ΤΕΛΙΚΟΣ 10μ αεροβόλου πιστολιού – 10:30
Παρασκευή 2 Αυγούστου – προκριματικά 25μ πιστολιού – 10:00
Σάββατο 3 Αυγούστου – ΤΕΛΙΚΟΣ 25μ πιστολιού – 10:30

Η Άννα Κορακάκη, γεννημένη τον Απρίλιο του 1996, είναι Χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σκοποβολή.

Τα πρώτα της βήματα στο χώρο της σκοποβολής έγιναν στα 12 της χρόνια, υπό την καθοδήγηση του πρωταθλητή πατέρα της, που είναι και ο προπονητής της ακόμα και σήμερα και μόλις 2 χρόνια αργότερα αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας.  Κατέχει και το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014. 

Άννα Κορακάκη: Βάζει στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Λίγους μήνες μετά τα δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κυπέλλου στο Μπακού, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας η οποία καταφέρνει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων να κατακτήσει δύο μετάλλια, ένα χρυσό μετάλλιο στα 25μ. πιστόλι και ένα χάλκινο στα 10μ. Αεροβόλο πιστόλι.

Η συνέχεια ήταν εξαιρετική, καθώς τα επόμενα 6 χρόνια κατάφερε να κερδίσει 8 ακόμα μετάλλια σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Μεσογειακά πρωταθλήματα. Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2022 αποτέλεσε μία σπουδαία επιτυχία.

Το 2023, η Άννα Κορακάκη, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Μπακού. Η καταπληκτική πορεία της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη συνεχίστηκε με την κατάκτηση ακόμη δύο χρυσών μεταλλίων, το ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα στο Ταλίν της Εσθονίας και το άλλο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στα 25 μέτρα, στην Πολωνία.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, που διεξήχθη λίγο καιρό μετά, τον Αύγουστο 2023 στο Μπακού, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 2η θέση στα 10 μέτρα Αεροβόλο πιστόλι. Την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε η Ελληνίδα αθλήτρια στην ίδια διοργάνωση στα 25 μέτρα σταθερού στόχου.

Το 2024 ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την Άννα Κορακάκη, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και το ασημένιο μετάλλιο στο πιστόλι στα 25 μέτρα.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM