Αθλήτρια μηνύει το WNBA και την ομάδα της για διακρίσεις λόγω εγκυμοσύνης

Αθλήτρια μηνύει το WNBA και την ομάδα της για διακρίσεις λόγω εγκυμοσύνης Facebook Twitter
Η Ντιάρικα Χάμπι / Φωτ: ΑΠΕ
0

Η φόργουορντ των Λος Άντζελες Σπαρκς, Ντιάρικα Χάμπι, μήνυσε την πρώην ομάδα της, τους Λας Βέγκας Έισες, και το WNBA ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου τη Δευτέρα, κατηγορώντας για διακρίσεις στο χώρο εργασίας και αντίποινα που προέρχονται από την εγκυμοσύνη της.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νεβάδα των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι η προπονήτρια των Έισες, Μπέκι Χάμον, κατηγόρησε την Χάμπι ότι υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την ομάδα ενώ εν γνώσει της ήταν έγκυος. Η Χάμπι είπε ότι ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της ένα μήνα μετά την υπογραφή της επέκτασης κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022.

Η Χάμπι ισχυρίζεται ότι η Χάμον είπε ότι το προσωπικό των Έισες πίστευε ότι θα «έμενε έγκυος ξανά για τρίτη φορά». Όταν ο Χάμπι ρώτησε την Χάμον εάν έγινε ανταλλαγή επειδή ήταν έγκυος, η Χάμον δεν το αρνήθηκε, σύμφωνα με τη μήνυση. Οι Έισες αντάλλαξαν τη Χάμπι στους Σπαρκς τον Ιανουάριο του 2023, αφού πέρασε οκτώ σεζόν με την ομάδα του Σαν Αντόνιο/Λας Βέγκας. Κατέκτησε το βραβείο της κορυφαίας έκτης παίκτριας της Χρονιάς το 2019 και το 2020 ενώ ήταν All-Star το 2021 και το 2022.

Η Χάμπι κατηγορεί επίσης το WNBA ότι δεν διερεύνησε επαρκώς το παράπονό της όταν το έφερε αρχικά στα γραφεία του πρωταθλήματος. Και αφού έκανε την καταγγελία, το συμβόλαιο μάρκετινγκ της Χάμπι με τη λίγκα δεν ανανεώθηκε. «Είμαστε ενήμεροι για τη σημερινή νομική κατάθεση και εξετάζουμε την καταγγελία», ανέφερε το WNBA σε δήλωση στο «The Athletic».

Ο Χάμον αρνήθηκε ότι κακομεταχειρίστηκε τη Χάμπι σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη της σεζόν του 2023, λέγοντας ότι «μόλις έκανα το τηλεφώνημα ότι πάρθηκε η απόφαση να την δώσουμε με ανταλλαγή, τότε ήταν που όλα κατέρρευσαν». Εκείνη τη χρονιά, το WNBA ανέστειλε την Χάμον για δύο αγώνες για παραβίαση της πολιτικής του «Σεβασμού στο χώρο εργασίας» λόγω ιδιωτικών σχολίων που έκανε η προπονήτρια σχετικά με την εγκυμοσύνη της Χάμπι. 

Η μήνυση της Δευτέρας αποκάλυψε ότι οι Έισες φέρεται να συμφώνησαν να καλύψουν τα δίδακτρα σε ιδιωτικό σχολείο για το μεγαλύτερο παιδί της Χάμπι με τη μορφή «δωρεάς» στο σχολείο. Η 30χρονη Χάμπι, έχει κατά μέσο όρο 19,2 πόντους, 10,0 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ φέτος, όλα ρεκόρ καριέρας, σε 24 αγώνες. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ