H Μπαρτσελόνα σκέφτεται να παίξει στο γαλλικό πρωτάθλημα

H Μπαρτσελόνα σκέφτεται να παίξει στο γαλλικό πρωτάθλημα Facebook Twitter
1

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα έχει σκεφθεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, στην περίπτωση που η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί μετά το προσεχές δημοψήφισμα του Νοεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το περιοδικό Interviu.

Σύμφωνα με το περιοδικό, άνθρωποι της ομάδας έχουν προχωρήσει μάλιστα και σε επαφές με στελέχη των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών για να βολιδοσκοπήσουν αν ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό.

Όπως γράφει και το contra, το κοινό της ομάδας, σε κάθε παιχνίδι στο "Καμπ Νόου", δείχνει την επιθυμία του για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και μάλιστα στο 17:14 όλων των αγώνων της ομάδας σηκώνονται από τις θέσεις τους και ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, γιορτάζοντας το τελευταίο έτος όπου η περιοχή ήταν ανεξάρτητη, προτού προσαρτηθεί στην ισπανική επικράτεια.

Η διοίκηση πάντως του συλλόγου έχει διατηρήσει ουδέτερη στάση, αν και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί για τις εμφανίσεις της ομάδας τα χρώματα της Καταλανικής σημαίες. Όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα-σύμβολο της Καταλονίας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει μεγάλο ποσοστό των πολιτών που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας βγήκε πρώτο σε ψήφους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM