Χριστίνα Γκέντζου: Ποια είναι η αθλήτρια των Παραολυμπιακών που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Χριστίνα Γκέντζου: Ποια είναι η αθλήτρια των Παραολυμπιακών που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα Facebook Twitter
Χριστίνα Γκέντζου. Φωτ.: Glomex
0

Η Χριστίνα Γκέντζου, 19 ετών, είναι μια αθλήτρια που συνδυάζει το πάθος της για τη ζωγραφική με την επιθυμία της να διακριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, καθιστώντας την την πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στην διοργάνωση.

Η Χριστίνα αγωνίζεται στο τάε κβον ντο, στην κατηγορία Κ44, στα 65 κιλά. Στα ρεπεσάζ, επικράτησε της Γίναν Γιάο με σκορ 14-4, έχοντας προηγηθεί με 12-2 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη, η Χριστίνα Γκέντζου έχει 50% αναπηρία στο αριστερό της χέρι. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τάε κβον ντο από την ηλικία των 12 ετών. Σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και προπονείται υπό την καθοδήγηση της Ευαγγελίας Βαγγέλογλου. Η μητέρα της αποτελεί την ηρωίδα της, όπως έχει δηλώσει.

Η Χριστίνα προπονείται εντατικά, 24 ώρες την εβδομάδα, και έχει ως μότο της: «Εφόσον έδωσες το 100%, ακόμα και αν χάσεις είσαι νικητής». Πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, συμμετείχε σε διεθνείς διοργανώσεις για να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόντους. Στη Νότια Κορέα, η Χριστίνα και η συναθλήτριά της, Ελένη Παπασταματοπούλου, συμμετείχαν στο World Para Taekwondo Open Challenge, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Στη δεύτερη διοργάνωσή της, η Χριστίνα εντυπωσίασε με τη νίκη της επί της αργυρής Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπεθ Μουνρό, και τη νίκη της με 20-3 επί της Αβίπα Φουαφάν στον τελικό. Στην κατηγορία Κ44 στα +65κ, η Ελένη Παπασταματοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό πήγε στην Γκουλεονόι Ναϊμόβα από το Ουζμπεκιστάν.


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ